Prima pagină / Evenimente / Societate  /  ( Video) Lansarea Expoziției „Tații din Moldova și Suedia”

( Video) Lansarea Expoziției „Tații din Moldova și Suedia” imprimare

20.04.2018  

La data de 18 aprilie, în cadrul centrului comercial Malldova a avut loc lansarea expoziției de fotografie despre bărbați moderni - Tații din Moldova și Suedia.

Expoziția este alcătuită din 25 de fotografii cu tați suedezi, realizate de fotograful suedez Johan Bävman și 10 fotografii cu tați moldoveni, realizate de fotograful Mihail Turculeț. Aceasta ilustrează modul în care tații moldoveni și suedezi percep rolul lor ca părinte, membru al familiei și bărbat modern. Scopul ei este de a arăta efectele pozitive ale paternității active, precum și ale sistemului de asigurări pentru părinți, atât asupra indivizilor, cât și asupra societății în ansamblu.

Dacă în Moldova concediul paternal este o premieră, în Suedia are o istorie de peste 40 de ani. De fapt, Suedia și este prima țară din lume care a înlocuit concediul de maternitate cu ideea de concediu pentru creșterea copilului, de care pot beneficia ambii părinți.

Tudor Ceban, unul dintre cei 10 tați care a participat la proiect, susține că implicarea în dezvoltarea și creșterea copilului său a contribuit nu doar la relația dintre tată-copil, ci și dintre relația soț-soție.

Expoziția va fi vernisată în perioada 17-30 aprilie 2018 la Centrul Comercial MallDova de către Ambasada Suediei la Chișinău, Organizația Națiunilor Unite în Moldova și Institutul Suedez.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.