Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) Elveţia a elaborat o nouă Strategie de Cooperare cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021

(Video) Elveţia a elaborat o nouă Strategie de Cooperare cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021 imprimare

20.04.2018  

La data de 18 aprilie Elveția a lansat o nouă Strategie de Cooperare cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021. Pentru implementarea strategiei, Guvernul Confederației Elvețiene alocă 46.9 milioane de franci elvețieni (echivalentul a 39.8 milioane de euro sau 797 de milioane de lei moldovenești).

În următorii patru ani, Agenția Elvețiană pentru dezvoltare și Cooperare, în strânsă cooperare cu Guvernul Republicii Moldova, sectorul privat și societatea civilă din țară, își propune să contribuie la sporirea bunăstării populației și coeziunii societății moldovenești, dând prioritate incluziunii sociale a grupurilor marginalizate.

Având în vedere prioritățile de dezvoltare ale ţării noastre, asistența tehnică și financiară elvețiană va fi acordată în trei domenii: guvernare locală, sănătate, dezvoltare economică și ocuparea forței de muncă. 

De asemenea cu susținere elvețiană, vor fi implementate programe și proiecte de dezvoltare care vor cuprinde toate regiunile țării. Agenția Elvețiană pentru dezvoltare și Cooperare va depune eforturi speciale pentru a se asigura că persoanele care provin din grupuri marginalizate se implică și beneficiază de rezultatele acestor programe și proiecte.

Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare  activează în R. Moldova din anul 2000 în baza Acordului bilateral privind asistența umanitară și cooperarea tehnică, semnat de guvernele Confederației Elvețiene și Republicii Moldova. SDC(Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare ) este parte componentă a Departamentului Federal pentru Afaceri Externe al Elveției.

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.