Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Veşti bune de la Bruxelles: Miniştrii de Externe UE salută progresele Moldovei pentru obţinerea liberalizării regimului de vize

Veşti bune de la Bruxelles: Miniştrii de Externe UE salută progresele Moldovei pentru obţinerea liberalizării regimului de vize imprimare

O rezoluţie foarte pozitivă

22.11.2012  

Miniştrii de Externe ai ţărilor-membre ale Uniunii Europene salută rezultatele înregistrate de Republica Moldova pentru obţinerea liberalizării regimului de vize, se stipulează într-o rezoluţie adoptată în această săptămână la Bruxelles cu ocazia reuniunii Consiliului Miniştrilor de Externe ai ţărilor membre ale Uniunii Europene.

Ambasadorul Eugen Caras, Şeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, susţine că rezoluţia Consiliului este foarte pozitivă, pentru că permite trecerea Republicii Moldova la o nouă fază de implementare a Planului de Acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize.

În limbaj diplomatic, Miniştrii de Externe ai ţărilor-membre ale Uniunii Europeană menţionează că trecerea la faza a doua constă în evaluarea criteriilor de referinţă stabilite anterior pentru această perioadă în Planul de Acţiuni, lansat în ianuarie 2011.

Consiliul Miniştrilor de Externe ai ţărilor-membre ale UE accentuează „necesitatea abordării potenţialelor efecte şi măsuri identificate de Comisia Europeană” după examinarea celor trei rapoarte prezentate de Republica Moldova forului european pe parcursul anilor 2011-2012.

În particular, miniştrii se referă la găsirea unor soluţii atât pentru chestiuni de integrare a minorităţilor în spaţiul european, cât şi pentru combaterea migraţiei ilegale şi traficului de fiinţe umane.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.