Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Un târg cu oferte de angajare pentru tineri a fost organizat în capitală

Un târg cu oferte de angajare pentru tineri a fost organizat în capitală imprimare

30.05.2018  

Tinerii care îşi doresc să obţină un loc de muncă part-time sau full-time, au fost prezenţi, astăzi, la un târg de oferte, în incinta Centrului Republican pentru Copii şi Tineret „ARTICO”.

Platforma CarieraMea a încercat să uşureze viaţa studenților, absolvenților și tuturor doritorilor de a-și găsi un job. Astfel că, astăzi, 30 mai, a fost organizat târgul celor mai bune posibilități de angajare "Ctrl+ FJob (Find a job).

Doritorii prezenţi au avut cu ei CV-ul și s-au grăbit să-şi aleagă cea mai convenabilă ofertă/oportunitate de carieră part-time sau full-time prezentate de companiile din țară și nu doar, începând cu ora 10:00 şi până la 17:00, la ARTICO.

Au fost 30 de companii care au oferit diferite posturi de muncă, începând cu ofertele de bucătar, designer, manager de proiecte, au fost căutări pentru specialişti IT. Printre cei prezenţi au fost: Compania Lafarge; Pedersen&Partners; Macdonald's; Academy +; Enter; Studio Moderna; Avicola Floreni; Rețeaua de restaurante Oliva; JustConsult; Au Pair; Moldcable; Simpals; Rabota.md dar şi încă multe alte companii.

Pe parcursul evenimentului, organizatorii împreună cu reprezentanţii companiilor au încercat să ofere sfaturi bune și ghidare în carieră, mentorat în elaborarea decisivului CV și consiliere pentru interviurile cu angajatorii.

„Au fost aşteptaţi doritorii unui post part-time sau pe perioada verii, în jur de 220 de participanţi. Despre tinerii care vor fi angajaţi o să aflăm deja din feedback-urile companiilor, mai târziu, noi totuşi sperăm că mulţi dintre cei prezenţi au găsit o oportunitate pe gustul lor. Ideea acestui târg a venit întâmplător, dar mă bucur că a fost susţinută. Mergeam la târguri după oportunităţi noi dar mereu găseam ceva pentru maturi, mai puţin pentru tineri, în special part-time.", a spus Maria Pasat, coordonatoare de proiect, CarieraMea.

Târgul a fost organizat de către „CarieraMea", care este o platformă creată special pentru elevi, pentru a oferi informația necesară în domeniul orientării profesionale în parteneriat cu Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „ARTICO", care este o instituţie publică, educaţional-metodică - parte componentă a sistemului unic de învățământ din Moldova.

Târgul a fost organizat la prima ediţie.

 

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.