Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Curs de limbă italiană pentru carabinieri organizat cu suportul Ambasadei Italiei la Chișinău

Curs de limbă italiană pentru carabinieri organizat cu suportul Ambasadei Italiei la Chișinău imprimare

11.07.2018  

La 10 iulie 2018, a avut loc ceremonia de înmânare a certificatelor de participare în cadrul Cursului de limbă italiană a militarilor Trupelor de Carabinieri. La eveniment au fost prezenţi Excelenţa Sa, Valeria BIAGIOTTI, Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, reprezentanții din cadrul Asociației pentru Promovarea Limbii și Culturii Italiene „Dante Alighieri” şi conducerea Trupelor de Carabinieri.

În cadrul ceremoniei de înmânare a certificatelor de participare la Cursul de limbă italiană a militarilor Trupelor de Carabinieri, colonelul Mihail CIUBACIUC, prim-adjunct al comandantului, șeful Statului Major al Trupelor de Carabinieri, a adus cuvinte de mulţumire doamnei Ambasadoare, E.S Valeria BIAGIOTTI, pentru oportunităţile oferite Trupelor de Carabinieri şi asistența Ambasadei Italiei în Republica Moldova în procesul de reformă, se arată într-un comunicat al Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Excelenţa Sa, Ambasadoarea Valeria BIAGIOTTI, a mulţumit pentru ospitalitate şi speră ca colaborarea dintre Ambasada Italiei în Republica Moldova şi Departamentul Trupelor de Carabinieri să contribuie la atingere de rezultate frumoase.

Cursul de limbă italiană s-a desfășurat în perioada 15 mai-5 iulie 2018, cu participarea a 35 de militari din toate subdiviziunile DTC.

Cursul de limbă italiană face parte din seria de activități menite să ridice profesionalismul carabinierilor din Republica Moldova și a fost organizat în baza parteneriatului de colaborare dintre Departamentul Trupelor de Carabinieri și Comandamentul General al Armei dei Carabinieri din Italia. În perioada mai- septembrie 2018, în baza acestui parteneriat sunt planificate 7 instruiri a militarilor DTC pe diverse domenii de competențe. La momentul actual sunt în proces de desfășurare 3 instruiri ce au loc în Italia, în diverse subdiviziuni a Armei dei Carabinieri.

Departamentul Trupelor de Carabinieri reiterează că procesul de profesionalizăre etapizată a militarilor Trupelor de Carabinieri este o etapă importantă în procesul implementării Strategiei de reformare a Trupelor de Carabinieri pentru anii 2017-2020 și Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.