Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) Seminar: Legislația electorală din Republica Moldova

(Video) Seminar: Legislația electorală din Republica Moldova imprimare

17.09.2018  

Seminarul organizat de Fundația Est-Europeană în cadrul Proiectului „Pledoaria societății civile pentru alegeri incluzive şi corecte în Republica Moldova, în conformitate cu recomandările UE, OSCE/ODIHR şi angajamentele în domeniul drepturilor omului”, finanțat de Uniunea Europeană şi cofinanțat de Guvernul Suediei, au pus în discuție constatările și recomandările celor două rapoarte de analiză din perspectiva incluziunii.

Evenimentul a fost structurat în două sesiuni tematice: prezentarea analizei legislației electorale din perspectiva incluziunii și prezentarea reglementărilor şi practicilor partidelor politice din perspectiva incluziunii.

Planul strategic al CEC (2016-2019) include angajamentul cu privire la respectarea dimensiunii de gen, minorităților etnice, persoanelor cu dizabilități în toate aspectele procesului electoral, în special în ceea ce priveşte dezvoltarea unor politici şi proceduri în acest sens.

În cadrul evenimentului au fost prezenți mai mulți reprezentați politici care au propus soluții și idei pentru îmbunătățirea proceselor electorale.  

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.