Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice: Coșnița

(Video) Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice: Coșnița imprimare

05.11.2018  

Cea de-a doua masă rotundă cu genericul „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice” a avut loc la data de 30 octombrie, în incinta Consiliului Raional din Dubăsari.

În opinia iniţiatorilor acestei serii de întruniri cu genericul „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”, există câteva motive cruciale pentru crearea platformei de dialog civic cu participarea femeilor în abordarea problemelor practice generate de conflictul îngheţat de pe Nistru:

• Femeile reprezintă o resursă valoroasă – neexploatată suficient deocamdată – în soluţionarea diferendului transnistrean

• Atunci când dispun de informaţii adecvate şi echilibrate, femeile reprezintă un important agent al schimbării în bine în procesul de soluţionare a conflictelor

• Femeile joacă un rol tot mai important în identificarea soluţiilor la problemele cu care se confruntă membrii lor de familie,  de la copii până la persoanele în etate.

Experţii care au moderat discuţiile au făcut o trecere în revistă a evoluţiei diferendului transnistrean.

Printre aceștia s-au numărat Preşedintele Raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, Preşedinta Asociaţiei Institutum Virtutes Civilis, Liliana Palihovici, şi expertul Vlad Kulminski.

Participantele la masa rotundă de la Coşniţa au menţionat progresele şi provocările în cadrul procesului de reglementare paşnică a diferendului trannistrean. Acestea au formulat şi propuneri de soluţionare pentru agenda oficială de negocieri.

Participantele la masa rotundă au plecat spre casă fie cu speranţa, fie cu convingerea, că se poate.

Proiectul „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice” este implementat de Asociaţia Institutum Virtutes Civilis cu ajutorul poporului american prin intermediul Programului de Granturi al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.