Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) Simulare de dezbatere publică: Academia de Liderism Feminin la Cahul

(Video) Simulare de dezbatere publică: Academia de Liderism Feminin la Cahul imprimare

07.11.2018  

După ce au avut ocazia să obțină informații și competențe de comunicare publică în cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, participantele la proiect au exersat aceste abilități la o simulare de dezbateri publice, organizată în orașul Cahul, la 2 noiembrie 2018.

„Este un exercițiu extrem de bun”, afirmă Alexandra Piscunov, iar protagonistele la simularea de dezbateri publice de la Cahul - Olga Apetri, Elena Enachi, Aliona Grebănos, Tatiana Seredenco și Daniela Șeremet - au reușit să facă față provocărilor.

Participantele mărturisesc faptul că s-au confruntat cu unele greutăți pe parcursul pregătirilor, însă prezentările acestora și mesajele transmise au sunt dovada că au depășit stereotipurile ce țin de abilitățile femeii de a ocupa anumite funcții de decizie.

Moderatoarea dezbaterii Silvia Strelciuc, Directoarea IP Centrul Regional de Asistență și Informarea ONG din Moldova „CONTACT-Cahul”, a îndemnat femeile „să fie insistente, să aibă suficient curaj ca să meargă înaiinte, să atragă în jurul lor susținători, persoane care cred în ele și împreună să realizeze schimbări la nivel de localitate, raion sau țară”.

Aliona Grebănos, care este una dintre beneficiarele Academiei de Liderism Feminin, consideră că acest proiect este unul foarte util atât pentru dezvoltarea profesională, cât și pentru dezvoltarea personală.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION Contact-Cahul, în parteneriat cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) în Moldova și cu sprijinul Guvernului Suediei.

Reporter: Ana Fomov

Imagini: Alex Gurduza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.