Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Retro de la „Guy de Maupassant”

Retro de la „Guy de Maupassant” imprimare

06.02.2019  

La data de 3 februarie, în cadrul expoziţiei de la Moldexpo printre numeroasele produse autohtone, a fost expusă o colecţie excepţională de piese vestimentare Guy de Maupassant.

 

Colecţia de haine „Guy de Maupassant” a fost elaborată de mebra Centrului de reabilitare vocaţională a persoanelor cu dezabilităţi psihice Irina Dieanu cu ajutorul colegilor săi. Toate piesele vestimentare expuse pe lângă faptul că sunt pline de culoare şi farmec sunt confecționate din materiale naturale.

 

„Noi am elaborat cu Irina design-ul rochiilor, genţilor şi pieselor vestimentare pentru bărbaţi. Cu ajutorul pacienţilor noştri noi am realizat această colecţie de haine. Pentru realizarea acestei colecţii am răsfoit numeroase poze, reviste. Am studiat rochii deosebite din perioada post-sovietică, de după război. Scopul expoziţiei de astăzi nu este unul comercial. Banii pe care îi vom aduna astăzi vor fi folosiţi pentru premierea membrilor centrului şi întreţinerea centrului nostru de reabilitare”, a afirmat Natalia Platonova, directorul Centrului de reabilitare vocaţională „VRC Moldova”.

Deşi expoziţia pune în lumină rochiile extraordinar de atrăgătoare în stil retro, partea masculină se poate bucura cu câte o geacă.

Cei care nu au reuşit să procure cele dorit o pot face mai târziu, utilizând site-ul RVC Moldova, care va fi lansat curând, după cum a afirma, coordonatorul proiectului Casa Mare, Alina Zagorotniuc. 

Centrul de reabilitare vocaţională „VRC Moldova”, care este un proiect de antreprenoriat social și face parte proiectele asociaţiei obşteşti, Casa Mare.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.