Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Academia de Liderism Feminin „Women  4 Leadership”: lansarea sesiunii de  instruiri ale anului 2019

Academia de Liderism Feminin „Women  4 Leadership”: lansarea sesiunii de  instruiri ale anului 2019 imprimare

01.03.2019  

65 de femei‐lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova s‐au reunit, la Chișinău, pentru a participa la masa de rotundă de lansare a sesiunii de instruiri pentru anul 2019 a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, fiind încurajate de către inițiatorii și partenerii proiectului și de către participantele la ediția precedentă să beneficieze din plin de această oportunitate ca să‐și facă vocea auzită și inițiativele realizate.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC)  și IP CRAION CONTACT‐Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor  Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și s‐a constituit,  după sesiunile desfășurate în 2018, într‐o platformă de dialog, instruire și acțiune pentru  femeile‐lidere din Moldova.   

„Este o abordare potrivită într‐un moment potrivit”, a afirmat Ambasadoarea Suediei în  Republica Moldova, Anna Lyberg, menționând că femeile reunite în cadrul Academiei de  Liderism Feminin pot „inspira și alte femei în alte inițiative pozitive”.   

Masa rotundă de lansare a sesiunii de instruiri 2019 s‐a desfășurat, la 1 martie 2019, și a  inclus mai multe mesaje de salut din partea inițiatorilor și partenerilor proiectului, precum și  o prezentare a obiectivelor Academiei de Liderism Feminin și a mesajelor inspiraționale ale  participantelor la acest proiect din sesiunile anului 2018.   

În mesajul său de salut adresat participantelor, Ofițera de programe UN Women în  Moldova, Elena Rațoi, a subliniat că de fiecare dată „când se iau decizii și sunt realizate  politici, femeile trebuie să participe”, iar UN Women susține implicarea și participarea  femeilor în procesele decizionale.     

Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, și‐a exprimat speranța  ca toate participantele la această sesiune de instruiri să ajungă în 2019 primare și alese  locale și raionale, „hotărâte să devină lidere transformaționale”. 

Agenda evenimentului desfășurat în cadrul proiectului „Women 4 Leadership” include, de  asemenea, pentru zilele de 1‐3 martie 2019, o instruire în domeniul abilitării femeilor pentru  participare în procesele decizionale, susținută de experți naționali și internaționali.     

Directoarea Executivă IP CRAION CONTACT‐Cahul, Silvia Strelciuc, a menționat că Academia  de Liderism Feminin reprezintă o ocazie unică pentru femeile din Moldova „pentru transfer  de bune practici, cu experți excelenți”.   

Una dintre participantele la sesiunile precedente ale proiectului „Women 4 Leadership”,  Diana Grosu, le‐a îndemnat pe femeile reunite în cadrul Academiei de Liderism Feminin „să  aibă curaj și să se implice”, povestind că, atunci când a candidat în alegerile parlamentare  din februarie 2019, experiența instruirilor a ajutat‐o foarte mult.   

Speranța comună a inițiatorilor, partenerilor și participantelor la proiectul „Women 4  Leadership”, exprimată în debutul primei sesiuni de instruiri a anului 2019, este ca această  promoție a Academiei de Liderism Feminin să repete și chiar să depășească rezultatele obținute de femeile‐lidere ale promoției de anul trecut, iar aceste reușite să aducă beneficii  atât participantelor, cât și comunităților din care provin printr‐o participare autentică și  egală a femeilor în procesele decizionale.   

Această activitate are loc în cadrul Acordului de cooperare în bază de proiecte cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite  pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor), finanțat de Suedia și UN Women. Părerile și opiniile exprimate aici aparțin  autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al Organizației Națiunilor Unite sau al donatorului.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.