Prima pagină / Evenimente / Societate  /  A fost dat tonul tendințelor la Moldova Fashion Days SS’19

A fost dat tonul tendințelor la Moldova Fashion Days SS’19 imprimare

25.03.2019  

Designerii autohtoni și-au prezentat în acest weekend colecțiile pentru primăvară – vară, în cadrul Moldova Fashion Days. Peste 30 de creatori de modă au avut ocazia să-și scoată la defileu cele mai noi ținute, dând tonul tendințelor pentru acest sezon.    

Culorile dominante în colecțiile designerilor au fost cele pastelate, de nelipsit a fost culoare anului, living coralul. Organizatorii au ales pentru această ediție un decor minimalist, în stilul junglă. 

Ceea ce mi-a plăcut foarte mult este faptul că avem în această ediție designeri noi. Eu am descoperit pe Zephyr, îi urmăream demult pe pagina lor de Facebook, dar nu știam că ei sunt atât de talentați. Majoritatea modelelor pe care ei le-au prezentat m-au convins ca eu să devin clienta lor fidelă, mărturisește Ana Maria Ursu, Digital Ambassador.

Din tendințele pentru acest an nu vor lipsi  printurile florale, liniile fine care să exprime eleganța, dimensiunile pe alocuri mari, cât și rochiile cu dantelă și mâneci lungi.

Din stofele pe care le-am utilizat sunt tricotaje fine, bumbac fin, mătase și viscoză. Sunt niște stofe foarte plăcute pentru corpul nostru și sunt perfecte pentru perioada verii, sunt extrem de comode, spune Ana Popova, designer. 

Sunt amatoarea ținutelor de seară și o să pun ochiul pe ceva, dacă o să fie. Sunt foarte mulți începători, startup-eri și este binevenit acest eveniment, pentru că le dă șansa să prezinte colecții și să se cunoască de numele lor, afirmă Iuliana Chiroșca, creatoarea pălăriilor JA Millinery. 

Oamenii au ținut cont ca să se îmbrace cu mai mult stil, fiind atenți la detalii. Am văzut o multitudine de oameni îmbrăcați cu gust și acest lucru mă bucură foarte mult și sper ca să-i vedem la fel de stilat îmbracați în branduri autohtone și pe stradă, spune Ylianna Danko, stilistă. 

Moldova Fashion Days este un eveniment bianual de promovare a industriei fashion din Republica Moldova, iar vizitatorii pot procura direct de la producători ținutele preferate. 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.