Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului construiesc punți și depășesc bariere

Jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului construiesc punți și depășesc bariere imprimare

24.04.2019  

În perioada 18-19 aprilie, la Chișinău au fost desfășurate instruiri pentru jurnaliștii de pe ambele maluri ale râului Nistru în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere”.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Atelierele de lucru au adus mai aproape jurnaliștii de pe malul drept, cât și stâng al Nistrului, determinând care sunt problemele comune și care sunt modalitățile de colaborare. Carolina Blajin, Coordonator Comunicare Fundația Est-Europeană, a menționat care este importanța acestor instruiri: 

Cursul de instruire care are loc pe 18 și 19 aprilie este destinat jurnaliștilor atât din stânga Nistrului, cât și din dreapta Nistrului, celor care lucrează la nivel local. Ideea acestui curs a fost să ne împărtășim cu anumite inițiative de succes care aduc un beneficiu sau o schimbare pozitivă în viețile oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Acest curs de instruire este parte a unui proiect mai amplu implementat de către Fundația Est Europeană, Construim punți, depășim bariere, realizat din resursele financiare ale Uniunii Europene și ale Suediei, care vizează mai multe activități de cooperare dintre ONG-urile din stânga și dreapta Nistrului.  

Participanții au menționat că asemenea evenimente sunt adevărate punți în colaborarea dintre colegi, pentru realizarea materialelor jurnalistice de importanță pentru ambele maluri ale Nistrului.

Am aplicat la acest training pentru a construi punți între noi, jurnaliștii de pe ambele maluri ale râului Nistru. Deseori, sunt pusă în situația să reflect proiecte, evenimente care sunt implimentate pe ambele maluri ale Nistrului în cadrul unor parteneriate, cu suportul finanțatorilor europeni. Mă confrunt cu o problemă că de aici, de pe partea dreaptă a Nistrului, pot să văd care este realitatea, cum stau lucrurile, dar nu pot să reflect ce se întâmplă pe stânga Nistrului și atunci ar fi bine să am niște contacte cu niște colegi cu care să mențin relațiile pe parcursul timpului, astfel încât să le fiu și eu de ajutor și ei să mă ajute atunci când este cazul pentru a reflecta un eveniment de importanță pe malul drept, cât și malul stâng al Nistrului, ne spune Tatiana Balan, reporter zonal Radio Moldova.

 

După părerea mea, acest eveniment este unul util, în primul rând, pentru că cei din sectorul neguvernamental  se întâlnesc cu jurnaliștii, se văd unii cu alții și stabilesc legături îndelungate și funcționale. De asemenea, ceea ce mi se pare mie important este că primim instrumentarul despre cum putem să ne promovăm pe rețelele sociale, pentru care îi mulțumim trainerului. El ne povestește cum să facem asta, știind că internetul este un lucru în dezvoltare și ceea ce a fost actual o lună în urmă, acum poate să nu mai fie util. Mulțumesc organizatorilor pentru că au gândit un astfel de traning și sper ca după asta să apară materiale media comune care vor fi distribuite pe diverse platforme de pe ambele maluri ale Nistrului, cu atât mai mult, aceste materiale vor fi difuzate cu ajutorul instrumentelor contemporane, ne spune Natalia Scurtu, media consultant, jurnalist freelancer.

Inițiative comunitare de pe ambele maluri ale Nistrului reflectate de către jurnaliști în cadrul proiectului Construim punți, depășim bariere – construind poduri între societatea civilă și comunitățile de pe două maluri ale Nistrului este realizat de Fundația Est-Europeană, din resursele acordate de Uniunea Europeană și co-finanțat de Suedia.

 

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.