Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Educație Media la Sîngerei: „Am învățat să nu cred tot ce văd”

Educație Media la Sîngerei: „Am învățat să nu cred tot ce văd” imprimare

10.06.2019  

„În ziua de azi mulți tineri nu au gândire critică și sunt manipulați foarte ușor”, a zis Daniel, după instruirea de educație media organizată de Centrul Media pentru Tineri.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

La sfârșitul fiecărei săptămâni, elevi din satele și orașele Republicii Moldova sunt invitați la traininguri de educație media. De la nord spre sud, de la est spre vest, echipa de formatori de la Centrul Media pentru Tineri, călătoresc pentru a discuta cu tinerii despre informare și manipulare, despre puterea imaginilor și influența rețelelor sociale.

Cred că aceste cursuri ajută foarte mult copiii pentru a dezvolta gândirea critică pentru a informa și a face o diferență dintre informațiile false și cele adevărate, spune unul dintre participanți.

Tinerii au remarcat utilitatea acestor instruiri, iar cunoștințele acumulate îi vor face să trateze informația cu mai multă atenție.

Am învățat multe lucruri, precum să mă pot orienta în social media, să nu am încredere în tot ce văd. Datorită unei aplicații voi fi sigură că informațiile pe care le citesc sunt adevărate, mărturisește una dintre participantele la instruirea de educație media organizată de Centrul Media pentru Tineri

Sâmbăta, în a doua zi de training, tinerii încearcă profesia jurnaliștilor – scriu, fotografiază, filmează subiecte din localitățile lor. Așa s-a întâmplat și la Sîngerei - tinerii de la Liceul Teoretic „Olimp” au descoperit educația media, au realizat produse media și au transmis altor elevi mesaje despre gândirea critică. Mai multe detalii, în reportajul ce urmează.

Instruirile de educație media sunt organizate în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor pentru a deveni cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

 

DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.