Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Simulare de dezbateri la Strășeni: Academia de Liderism Feminin 2019

Simulare de dezbateri la Strășeni: Academia de Liderism Feminin 2019 imprimare

15.07.2019  

La data de 10 iulie, în incinta Casei de Cultură din Strășeni, a avut loc ce-a de-a doua simulare de dezbateri publice. Simularea de dezbateri publice este un exercițiu în care beneficiarele Academiei de Liderism Feminin - Elena Crîșmari, Angelina Mistreț și Maria Manoli au reușit să transpună în practic cele învățate în cadrul atelierelor de instruire ale Academiei.

 

Doamnele au venit cu probleme bine definite și au încercat să-și transmită mesajul într-un mod cât mai clar către potențialii alegători.

 „Exercițiul care a fost organizat astăzi pentru noi, femeile care suntem parte a Academie de Liderism Feminin, este un exercițiu foarte bun și util. Astăzi am învățat că lucrurile nu par atât de simple într-o campanie electorală, că alegătorul este foarte competent și face alegerea corectă. Îndemn doamnele care vor să candideze să aibă curaj și să vină la instruirile Academiei de Liderism Femini, că astfel vor obține succes” a afirmat beneficiara Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership", primara satului Zubrești, Maria Manoli.

„Îmi doresc să candidez la funcția de consilieră locală din localitatea mea de baștină. Am o problemă pe care vreau să o rezolv cu tot dinadinsul. Experiența de astăzi m-a ajutat să identific unele puncte slabe, pentru care mai am nevoi să acumulez cunoștințe. A fost o lecție pentru mine datorită căreia voi încerca să depun efort pentru a rezolva aceste probleme, pe care eu le-am întâmpinat și anume în fața acestui public, reprezentat de tineri, care într-adevăr mi-au sugerat unele momente în care ar trebui să mă implic.” Elena Crîșmari, participanta Academiei de Liderism Feminin.

Marea majoritate a publicului fiind reprezentanți ai „Centrului Raional al Tinerilor, Strășeni” au avut parte de o experiență nu doar utilă, dar și cu totul nouă:

 „Este o experiență nouă pentru mine, nu am mai participat la astfel de evenimente, însă este o experiență foarte folositoare, deoarece atunci când atunci când voi atinge majoratul deja voi ști cum decurge tot procesul de vot. Sincer, toate doamnele au fost extraordinare, se vede că nu au avut emoții și știu cum merg lucrurile pe această platformă. Este important să implicăm tinerii în aceste procese, deoarece vocea tinerilor la noi, în Moldova ,nu este auzită și aș dori ca tinerii să fie auziți și din câte știu majoritatea tinerilor nu prea ies la vot și aș vrea ca tinerii să fie implicați, să dorească să participe la vot și să se vadă că oamenii își doresc decizia pe care o iau.” ne-a relatat Ionuț Chintea, 15 ani, Liceul Teoretic „Ion Vatamanu”.

Proiectul „Women 4 Leadership" este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis" (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și contribuie la abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale la nivel local și național.

 

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini: Alex Gurduza

 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.