Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Simulare de dezbateri la Anenii Noi: Academia de Liderism Feminin 2019

Simulare de dezbateri la Anenii Noi: Academia de Liderism Feminin 2019 imprimare

26.07.2019  

La data de 24 iulie, în incinta Primăriei Anenii Noi, a avut loc simularea de dezbateri publice în cadrul căreia au participat trei beneficiare ale Academiei de Liderism Femini - Elena Nicolaev, Svetlana Racu și Eugenia Țânțari.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

 „Mă gândeam ce o să vorbim tocmai două ore, noi iubim să muncim, dar nu prea să vorbim, ne ferim mereu de public, de cameră, ne este frică, dar la aceste dezbateri publice am reușit să depășesc emoțiile și voi mai participa în așa fel de evenimente” ne-a relatat beneficiara Academiei de Liderism Feminin, Svetlana Racu.

În mesajul său adresat publicului, doamnele au venit cu soluții pentru problemele majore ale comunității din care fac parte și au reușit să-i motiveze pe cei prezenți în sală cu schimbările care au fost deja realizate.

 „Am avut marele noroc să fiu participanta Academiei de Liderism Feminin din Republica Moldova, având asemenea mentorii cum i-am avut noi. Toate sunt doamne cu niște capacități extraordinare, care prin intermediul instruirilor ne-au făcut capabile să luptăm pentru scopurile care fiind realizate ne vor dezvolta comunitatea. Am avut și eu un început mai mult impus decât dorit, niciodată nu aveam curajul să cred că eu sunt destul de bună la capitolul administrarea unei localități, dar având în spate o echipă foarte bună, care m-a promovată, am înțeles că noi suntem capabile și avem o forță interioară care poate da roadă” a precizat Elena Nicoleav, participantă la proiect.

 „Această experiență m-a făcut să fiu mai puternică, vreau să candidez pentru funcția de consilieră locală,  vreau să particip în procesele decizionale și vreau să îndemn și alte doamne să se implice”, Eugenia Țânțari, participantă la simulare de dezbateri publice.

Mai sigure în forțele proprii și mai încrezute în obiectivele stabilite, Elena Nicolaev, Svetlana Racu, Eugenia Țânțari, au reușit să convingă publicul în schimbarea pe care o pot face prin aportul comun.

„Mi-a plăcut foarte mult, dacă deocamdată ezitam de a veni cu problemele care mă procupă și pe mine, problemele școlii, dar la această întrunire am reușit să iau multe lucruri interesante și utile. Mi-au plăcut foarte mult cum doamnele s-au prezentat, cum ne-au vorbit despre deciziile pe care le iau în soluționarea problemelor cu care se confruntă” Eugenia Botnari, prezentă la eveniment.

Proiectul „Women 4 Leadership" este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis" (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și contribuie la abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale la nivel local și național.

 

Reporter: Vlada Popsuico 

Imagini video: Alexei Gurduza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.