Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Prilej de sărbătoare pentru Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM

Prilej de sărbătoare pentru Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM imprimare

30.09.2019  

Lecție publică, amintiri, împărtășire a experiențelor și dans. Astfel au luat start manifestările dedicate celor 40 de ani ai Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova.

Primul eveniment de celebrare a luat start astăzi, chiar în curtea universității. Zeci de studenți din cadrul facultății au asistat la o lecție în aer liber, urmată de mici discursuri motivaționale din partea foștilor absolvenți. „M-am gândit la o modalitate mai puțin formală, dar cumva în stilul studențesc și am vrut altfel, fiindcă noi jurnaliștii de obicei suntem priviți altfel și atunci este ceva care ne caracterizează într-un stil dinamic și flexibil, reușind astfel să îi implicăm pe toți” relatează dr., lector universitar și organizatoarea manifestării, Mariana Tacu.

Evenimentul a creat oportunitatea de a răscoli amintirile profesorilor și foștilor studenți ai facultății care, deopotrivă se mândresc că au trăit această experiență frumoasă.
„Îmi amintesc o situație care mi-a demonstrat că această facultate a fost, este și va fi altfel, mai deosebită de celelalte însuși prin oportunitățile pe care le oferă studenților săi” povestește decana facultății, Georgeta Stepanov.

Studenții au fost numai ochi și urechi atât în timpul lecției cât și pe parcursul istorisirilor profesorilor: Mi-a plăcut mult lecția de astăzi în aer liber, cu toată facultatea. A fost o atmosferă foarte frumoasă, mi-a plăcut că profesorii noștri și-au împărtășit experiențele cu noi, unele amintiri din viața lor profesională, dar cel mai mult mi-a plăcut flashmob-ul studenților de la sfârșit, care a dat o notă pozitivă și de amuzament” spune Roxana Onici, studentă.

Un aport la organizarea evenimentului l-au adus și membrii Consiliului Studenților din Mass-Media. Aceștia, după spusele președintei consiliului Aneta Popov, s-au mobilizat și au organizat un flashmob la final pentru a distra publicul.

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a luat naștere, ca facultate aparte, în 1980, iar pe tot parcursul acestui an de studii vor avea loc diverse manifestări precum conferințe științifice, expoziții foto, lansări de carte și întâlniri cu jurnaliștii absolvenți ai facultății.

 

Reporter: Ana Fomov 
Imagini: Octavian Graur

 

 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.