Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Radio Chișinău serbează 80 de ani de emisie

Radio Chișinău serbează 80 de ani de emisie imprimare

09.10.2019  

Recent, Radio Chișinău a marcat 80 de ani de la prima sa apariție în casele ascultătorilor. La evenimentul de serbare a celor 80 de ani de emisie, eu fost prezenți Președintele Director General al Societății Române de Radiodifuziune Georgică Severin; Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, istorici, oameni de cultură și jurnaliști.

„Nevoia de limbă, de cultură și mai ales de trăire românească” sunt premisele apariției Radio Chișinău, această nevoie fiind „paradoxal chiar mai acută acum decât era în urmă cu 80 de ani” a afirmat redactorul șef al Radio Chișinău, Corneliu Rusnac.

„Un radio este despre și pentru oameni, este despre cei ce muncesc cu pasiune în spatele microfonului, fără a avea pretenție la glorie. Echipa ce lucrează în acest moment la Radio Chișinău face cinstea memoriei înaintașilor lor, sunt oameni dedicați, mândri de apartenența lor la Radio România, oameni care lucrează zi și noapte, în condiții deseori grele, pe ploaie pe vânt, pe ninsoare, totul pentru a aduce informația corectă și subliniez, corectă, la timp, oameni care-și respectă ascultătorii și oameni care-și respectă meseria, datorită lor Radio Chișinău a atins un nivel de corectitudine în piața media locală” a precizat Corneliu Rusnac.

„Am vizitat Radio Chișinău la câteva săptămâni după ce am fost numit în 2017. Am fost uimit de entuziasmul echipei de aici și l-am regăsit și astăzi, când ne-am revăzut. Radio Chișinău este parte a unei structuri care în România este socotită cea mai de încredere sursă de informație - radioul public.” a menționat în discursul său, Georgică Severin, președinte director general al Societății române de radiodifuziune.

Cunoscut și ca Radio Chișinău, Radio Basarabia, lansat de Societatea Română de Radiodifuziune, la 8 octombrie 1939, a funcționat doar 300 de zile. Un an mai târziu, postul a fost preluat de puterea sovietică și încă peste un an a fost aruncat în aer de Armata Roșie aflată în retragere.

Reporter: Vlada Popsuico

 

DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.