Prima pagină / Evenimente / Societate  /  „Citește critic mass-media” – expoziție informațională

„Citește critic mass-media” – expoziție informațională imprimare

23.10.2019  

Un alt eveniment dedicat aniversării a 40 de ani a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova a avut loc astăzi în incinta facultății. Expoziția concepută și realizată în colaborare cu Centrul Media pentru Tineri sub denumirea „Citește critic mass-media” a urmărit scopul de a educa tânăra generație cum să facă față fluxului informațional și cum să deosebească informațiile veridice de cele false.

„Educația media este în primul rând o parte din cultura generală a unui om întrucât fiecare trebuie să știe să identifice adevărul, să cunoască tehnicile care pot submina adevărul, să înțeleagă contextele care deviază adevărul  și respectiv să devină imuni la tentativele celor din jur de a manipula” relatează decanul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM.

Zeci de studenți au invadat holul facultății pentru a admira bannerele informaționale create de elevii instruiți în cadrul Centrului Media pentru Tineri. Iar elevii, la rândul lor, pe alocuri emoționați, au făcut explicat mesajul ilustrațiilor lor și chiar au venit cu unele sugestii și îndrumări pentru viitorii jurnaliști ai facultății. „Eu aș spune să nu vă bazați doar pe vizualizări și titluri senzaționale, dar mai mult să puneți accent pe informarea corectă a publicului” sugerează Deonis, elev al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Leova.

Centrului Media optează pentru transmiterea și promovarea vocii tinerilor printr-o metodă mai originală, organizând deja al doilea an astfel de expoziții, bannerele fiind expuse în peste 15 instituții. „Scopul care a stat la baza acestei expoziții a fost să încurajam tinerii să-și expună părerile lor despre ceea ce se întâmplă în jur și să transmită informația altor tineri” spune directoarea de programe pentru educația mediatică, Natalia Strogoteanu.

Lansarea expoziției a fost urmată de o dezbatere publică pe moțiunea „Jurnaliștii vs. Influencerii”, iar bătălia a fost dată între câțiva studenți ai Facultății de Jurnalism și elevii participanți la instruiri.

Expoziția „Citește critic mass-media” va fi deschisă pe holul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării până pe 28 octombrie 2019.

 

Reporter: Ana Fomov

 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.