Prima pagină / Evenimente / Societate  /  50 de profesori de la instituții europene au participat la Seminarul „Trans History”

50 de profesori de la instituții europene au participat la Seminarul „Trans History” imprimare

30.10.2019  

50 profesori din Ucraina, Germania, Ungaria, Polonia, Slovacia și Republica Cehă, printre care și 22 de cadre didactice din Moldova au participat la Seminarul Trans History, privind cultura și istoria evreiască din regiune. Seminarul s-a desfășurat la complexul EcoVillage, în satul Rîșcova, r.Criuleni, între 25-27 octombrie.

 

Pe parcursul celor trei zile de seminar, profesorii au vizitat Cimitirul Evreiesc din Orhei, au lucrat la pregătirea materialelor didactice pentru cursul opțional despre istoria Evreiască și au vizitat expoziția “Albumul de Familie Moldovenesc Evreiesc”. Totodată, participanții au lucrat pe baza filmelor „Ivan Barbul: O viață Renăscută”, „Zahor - Amintiți-vă și „Supraviețuirea în Sarajevo ” și au discutat conceptul pentru AudioTurul în care se relatează despre edificiile, locațiile și personajele cheie privind istoria evreiască din Chișinău.

„Acest seminar și-a propus să construiască punți de legătură între oameni, să distrugă stereotipuri și să creeze un flux constant de idei”, a menționat Maximilian von Schoeler, manager de proiect, Institutul Istoric Evreiesc „Centropa”.

Seminarul „Trans History” are drept scop promovarea valorile societății civile prin oferirea materialelor educaționale privind istoria evreilor din secolul XX-lea, cu utilizarea noilor tehnologii.

Toate materiale didactice pregătite la acest seminar se vor găsi într-un ghid al Ministerul Educației și Cercetării din Moldovei, care urmează să fie prezentat pe 30 octombrie.

Mai multe despre programul Trans.History aici.

-----------------------

Proiectul a fost posibil datorită sprijinului Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, a Fondului Internațional Visegrad și a  partenerului local A.O. EcoVisio.

Fotograf: Olga Ternavskaia

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.