Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Consiliul Național al Tineretului din Moldova încurajează participarea tinerilor în procesul decizional

Consiliul Național al Tineretului din Moldova încurajează participarea tinerilor în procesul decizional imprimare

04.11.2019  

Pe 2 noiembrie, Consiliul Național al Tineretului din Moldova a desfășurat instruirea "Participarea semnificativă a tinerilor în procesul decizional la nivel local: Comisia de co-management și modul de funcționare".

În cadrul evenimentului au fost trasate mai multe subiecte de interes local și regional, fiind discutată participarea semnificativă, a fost prezentat regulamentul cadru de activitate a unei comisii de co-management și a fost simulată desfășurarea unei ședințe a comisiei.

La fel, a fost discutată necesitatea adoptării unei noi strategii de tineret care să depășească limita sectorului de tineret și să fie asumate de către Guvernul Republicii Moldova.

La instruire au participat reprezentanți ai sectorului asociativ de tineret și reprezentanți ai administrației publice locale din regiunile Ocnița, Basarabeasca, UTA Găgăuzia, Drochia, Edineț și Căușeni.

Activitatea a avut loc cu suportul Guvernului Statelor Unite ale Americii (U.S. Embassy Moldova). Regulamentul cadru pentru comisiile de co-management a fost elaborat cu suportul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.