Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Primăria orașului Atena a primit colindătorii din diaspora moldovenilor din Grecia

Primăria orașului Atena a primit colindătorii din diaspora moldovenilor din Grecia imprimare

26.12.2019  

În dimineața ajunului de Crăciun, primarul din Atena, Kostas Bakogiannis, a primit colindătorii. Primăria Atenei a fost colindată de către asociații și instituții elene precum corurile Școlii de muzică din Atena, corul Crucii Roșii, Clubul Mării Negre al Episcopiei Naoussa, corul Muzeului „Orașul Atena”, Uniunea Pangrati și Grupul de divertisment feroviar. Vedeți cum au fost primiți și colindătorii din diaspora moldovenească.

În sala oficială a instituției administrative au răsunat nu doar trigonakia elenilor, dar și clopoțeii colindătorilor comunități diasporei moldovenești. Acțiune în premieră pentru primăria Atenei, care i-a primit pe cei 25 de membri mici și mari din cadrul Uniunii „Al. Ipsilantis”. Comunitatea diasporei a prezentat un colaj de colinde, care au fost mult apreciate de înalta gazdă: „Deschide ușa creștine”, „O, ce veste minunată”, „Steaua sus răsare”, „Voile rom şi flori de măr" iar pe final „Kalanda” la care s-a alăturat și primarul, cântând împreună cu ceata de colindători cu clopoței.

Primarul de Atena a întins covorul roșu, a împodobit bradul înalt, a aranjat masa cu prăjituri aromate, a pregătit cadourile, și-a pus costumul de sărbătoare și a primit oaspeți. Nici noi nu am mers doar cu colindele, am oferit daruri primarului și echipei sale; un platou cu prăjituri și un vin din Moldova pentru primarul din Atena. Kostas Bakogiannis a adresat complimente cetei de colindători pentru portul național frumos și deosebit de interesant și felicitări pentru prestație, în special a remarcat participarea de excepție a Corinei Diaconu, Valentina Ursache și bravii noștri instrumentiști, familia Lilia și Tudor Sprincean.

De asemenea, a schimbat impresii cu ceata noastră susținută de preotul Sergiu Toia, slujitor la biserica Sf. Proroc Ilie din Pireu, ne-a mulțumit pentru colinde și ne-a urat Crăciun Fericit! Acțiunea a avut scop de a promova valorile patrimoniale, obiceiurile și tradițiile culturale cu ocazia sărbătorilor calendaristice de iarnă ale Republicii Moldova. Evenimentul consolidează și valorifică relațiile de prietenie și bună colaborare cu autoritățile locale, promovează oamenii noștri și valorile comune cu cea a societății țării gazdă în care locuiesc 12.000 de moldoveni.

Cu mare drag pentru fiecare în parte, Svetlana Lisagor Vergis, președintele Un.A.I.

Fotografii și text: Svetlana Lisagor Vergis


 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.