Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Gala inițiativelor de Tineret „Investim în Tineri!”, ediția a II-a

Gala inițiativelor de Tineret „Investim în Tineri!”, ediția a II-a imprimare

30.12.2019  

Cele 9 grupuri de inițiativă participante în Programului de Granturi Mici 2019, realizat de Fondul pentru Tineri Bălți și Sîngerei, au cules roadele pentru anul 2019. Tradițional, ideile lor au fost premiate în cadrul evenimentului ajuns la a II-a ediție, Gala inițiativelor de Tineret „Investim în Tineri!”.

 „În cadrul proiectului Fondului pentru Tineri Bălți și Sângerei a avut loc evenimentul de totalizare pentru anul 2019 este vorba despre Gala Inițiativelor de Tineret cu genericul „Investim în Tineri!”, ediția a II-a, unde am prezentat toate rezultatele pe care am reușit să le obținem pe parcursul anului 2019. Este vorba despre rezultatele programului de granturi mici a celor 9 echipe care au fost finanțate și rezultatele a celor 30 de membri ai Fondului, care timp de 12 luni au depus efort, au organizat campanii de strângere de fonduri”, ne-a povestit coordonatorul de proiect, Constantin Curca.

La eveniment au fost prezenți și oaspeți de la Chișinău, deputata din Parlamentul Republicii Moldova și originară din Bălți – Arina Spătaru.

„Am acceptat invitația chiar dacă știam că voi fi la Chișinău, am făcut tot posibilul să ajung, pentru că niciodată nu ratez posibilitatea să văd mulți tineri activi și implicați și le mulțumesc organizatorilor pentru buna desfășurare a acestui eveniment. Acești tineri ne-au trezit multă speranță și noi avem nevoie de ei ca de aer”, a declarat Arina Spătaru.

Unul dintre proiectele cu impact desfășurate la Bălți este Anticafenea, care reprezintă un spațiu de socializare și creație pentru tinerii din regiune.

„În orașul nostru avem mulți tineri talentați care desenează și cântă bine, care au nevoie de susținerea noastră și a altor tineri sau adulți din orașul nostru. Am creat acest eveniment pentru a arăta talentul și pentru a se valorifica, astfel noi am creat o galerie unde au fost plasate lucrările tinerilor”, ne spune Gabriela Bleandură, membră Youth Art Fest 2019.

 

Fondul pentru Tineri Bălți și Sîngerei este finanțat de Fundația Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei și implementat de către AO Caroma Nord în parteneriat cu Incubatorul de Afaceri Sîngerei și Consiliul Raional Sîngerei.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.