Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” 2020: cel de-al doilea atelier de instruire pentru femeile primare alese la primul mandat – 24-25 ianuarie 2020

Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” 2020: cel de-al doilea atelier de instruire pentru femeile primare alese la primul mandat – 24-25 ianuarie 2020 imprimare

23.01.2020  

Peste 30 de femei alese în funcția de primară la primul mandat se reunesc, la 24 și 25 ianuarie 2020, la Chișinău, sub auspiciile Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, pentru cea de-a doua instruire axată pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale. Această instruire, desfășurată în cadrul Proiectului „Women 4 Leadership”, urmează atelierului de inițiere, organizat la sfârșitul anului trecut, la 29 și 30 noiembrie 2019.

Proiectul „Women 4 Leadership" este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis" (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia.

Această instruire moderată de experți naționali și internaționali oferă participantelor cunoștințe și competențe aprofundate în subiecte esențiale pentru femeile-lidere din Moldova - de la relațiile dintre administrația publică centrală și administrația publică locală și managementul proprietății publice în administrația publică locală până la bugetarea sensibilă la dimensiunea de gen și oportunitățile de optimizare a activității administrației publice pe care le oferă e-Serviciile.

Agenda celei de-a doua instruiri pentru femeile alese în funcția de primară la primul mandat, ce se desfășoară, vineri și sâmbătă cu începere de la ora 9:30, la Centru European Educațional FIDES, include în debut mesaje de salut din partea partenerilor și finanțatorilor proiectului, precum și o evaluare a temelor pentru acasă ale participantelor, care urmau să identifice problemele prioritare pentru comunitățile lor și soluțiile pentru aceste dificultăți.

Speranța comună a inițiatorilor, partenerilor și participantelor la Proiectul „Women 4 Leadership", exprimată cu ocazia sesiunilor precedente de instruire, este ca toate cunoștințele și competențele obținute de femeile-lidere din cadrul Academiei de Liderism Feminin să aducă beneficii atât participantelor, cât și comunităților din care provin printr-o participare autentică și egală a femeilor în procesele decizionale.

Această activitate are loc în cadrul Acordului de cooperare în bază de proiecte cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor), finanțat de Suedia și UN Women. Părerile și opiniile exprimate aici aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al Organizației Națiunilor Unite sau al donatorului.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.