Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Târgul de Daruri Dulci – promotor al produselor autohtone

Târgul de Daruri Dulci – promotor al produselor autohtone imprimare

18.02.2020  

În ajun de ziua femeilor, aproximativ 30 de antreprenoare de la noi vor avea ocazia să-și prezinte produsele efectuate cu mâinile lor la Târgul de Daruri Dulci. Organizat în premieră, acesta vine să contribuie la susținerea micilor antreprenori autohtoni, dar și la promovarea acestora.

Organizatoarea Târgului de Daruri Dulci, Diana Crudu, afirmă că evenimentul își propune să valorifice totodată și munca femeilor, iar detalii despre acesta aflați în acest interviu. 

– Cum a apărut ideea Târgului de Daruri Dulci?
– De obicei se întâmplă ca în Republica Moldova să existe exces de un anumit tip de produse, fie vara sunt fructele timpurii, sunt foarte mulți struguri, foarte multe prune, anul acesta spre exemplu ne confruntăm cu un exces de miere de albini și iată atunci ne-am gândit cum să valorificăm aceste produse mai bine, dar totodată să profităm de evenimentul ziua femeii, întrucât acestea nu își doresc doar flori și cadouri de 8 martie, dar ca să le fie respectată și recunoscută munca. Astfel, ne-am gândit să sărbătorim un pic altfel ziua femeii.

– Ce ne așteaptă la acest târg?  
– O să aveți o alternativă excepțională la florile de import, dacă comercianții de flori o să speculeze pe prețuri, dar să știți că așa și va fi – prețurile la acestea vor fi exorbitante, pe când la noi o să găsiți cu siguranță cadouri precum cărți ale autorilor noștri, miere, pastelată de fructe, tot ce ar putea înlocui o floare cu siguranță o să găsiți la Târgul de Daruri Dulci. Este foarte important ca femeile care participă să plece fericite acasă, ceea ce ar presupune să facă vânzări bune și să vândă absolut totul cu ceea ce vin.

– Prin ce e specific acest târg față de altele?
– Până la urmă noi am vrut să fie și o lecție pentru autorități. Să demonstrăm că având un pic de voință și suport poți să faci lucruri foarte bune. Nu e necesar să ai un buget extraordinar întrucât entuziasmul și pe alocuri voluntariatul pot face mult mai mult decât bugetele pe care le au unele instituții pentru organizarea acestor evenimente. Dacă la alte târguri spre exemplu participanții au achitat câte 8000 de lei pentru cinci zile, atunci să știți că acest târg este cu buget zero. Cineva se ocupă de obținerea autorizației, altcineva are grijă de transportul meselor, promovarea o facem noi pe cont propriu, montăm filmulețele de promovare, facem fotografii și încercăm să construim o comunitate.  

Evenimentul va avea loc pe data de 7 martie 2020 în Scuarul Catedralei Mitropolitane din Chișinău.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.