Prima pagină / Evenimente / Societate  /  „Vorbesc YouthBank-erii” – emisiune online cu și despre voluntari

„Vorbesc YouthBank-erii” – emisiune online cu și despre voluntari imprimare

25.06.2020  

Fondul pentru Tineri Cahul vă invită duminică, 28 iunie, la „Vorbesc YouthBank-erii” – emisiune cu și despre voluntari.

În cadrul acestei emisiuni, participanții vor avea ocazia să ascute discursuri ce reflectă experiența personală a tinerilor alumni care au trecut prin programul Fondul pentru Tineri Cahul și pot împărtăși istoriile lor de succes, dar și să relateze ce rol a avut sau are voluntariatul în calea lui spre devenire.

„Emisiunea are drept scop promovarea tinerilor, împărtășirea istoriilor de succes și încurajarea implicării civice în rândul tinerilor pentru a responsabiliza și a contribui la dezvoltarea social-economică. Inițial am avut intenția de a oferi încurajare tinerilor din cadrul organizației prin exemple concrete de tineri care au trecut prin programul Fondul pentru Tineri, Cahul. Astfel încurajându-i și ajutându-i să înțeleagă valoarea activității de voluntariat atât în viața lor, cât și în cadrul comunității. În acest sens ne-am propus să invităm tineri alumni care să-și povestească istoria de succes și dacă activitatea de voluntariat a influențat cumva dezvoltarea lor. Apoi în cadrul discuțiilor cu membrii, ne-am gândit că ar fi oportun să participe la discuții un număr mai mare de tineri și soluția găsită a fost petrecerea acestei emisiuni online, unde tinerii vor putea adresa întrebări live și invitații vor oferi răspunsuri”, afirmă Diana Mititelu, asistentă de program a Fondului pentru Tineri Cahul.

Totodată, organizatorii susțin că scopul programului „Fondul pentru Tineri Cahul” este de a promova participarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor la nivel local și în dezvoltarea locală. Pentru a realiza acest scop, sunt selectați voluntari care ar face o diferență în comunitate, iar cunoștințele și abilitățile care le dobândesc pe parcursul activității în cadrul Fondului îi împuternicesc să-și gestioneze conștient viitorul contribuind la dezvoltarea proprie și comunitară.

„Lucrăm cu voluntari, de aceea subiecții aleși sunt voluntarii. Plus la toate încercăm prin activitățile pe care le desfășurăm să oferim o noțiune corectă a activității de voluntariat – activitate ce descoperă și dezvoltă Tinerii”, mai adaugă Diana Mititelu.  

Emisiunea va fi redată live pe pagina de Facebook a Fondului pentru Tineri Cahul, începând cu ora 16:00. Doritorii de a o privi sunt îndemnați să dea like și follow paginii pentru a fi la curent cu ultimele activități ale fondului.

Proiectul „Fondul pentru Tineri Cahul” este coordonat de Asociația Obștească „Perspectiva” finanțat de Uniunea Europeană și Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.