Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Sâmbetele din august sunt sâmbetele care au gust!

Sâmbetele din august sunt sâmbetele care au gust! imprimare

14.07.2020  

Sezonul fructelor și pomușoarelor continuă, iar luna august va fi în totalmente dedicată acestora. Pe tot parcursul lunii august, în jur de 40 de producători agricoli vor pune la dispoziția cumpărătorilor o gamă largă de produse autohtone.

În fiecare zi de sâmbătă a lunii august (data de 1, 8, 15, 22 și 29 august) vor fi organizate mici târguri în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, unde, desigur, nu se va uita de respectarea normelor de distanțare socială.

„Evenimentul „Cămara Fest” face parte din seria inițiativelor întreprinse de Diana Crudu care anul trecut ne-au salvat sezonul. Inițiativa ne oferă oportunitatea să promovăm produsele noastre, să realizăm direct consumatorilor finali fără intermediari și să primim plăcere din contact direct cu clienții noștri. Toate acestea împreună cu susținerea organizatorilor, care în timpul lor liber fac design la pozele produselor noastre, ne promovează absolut gratuit ne-a determinat să participăm la eveniment”, afirmă Vasili Macovei, producător de zmeură.

Târgurile care au drept scop atât valorificarea micilor producători autohtoni, cât și oportunitatea, pentru vizitatori, de a achiziționa produse naturale, culese chiar de pe pământurile noastre moldovenești. Pomușoare ca aronia, goji, zmeură, mure, afine, migdale, nuci, struguri și prune timpurii și desigur multă miere de albine veți găsi la „Cămara Fest”.

„A fost o invitație foarte frumoasă din partea organizatoarei Diana Crudu și luând în considerare situația pandemică de până acum, care a dat peste cap planurile realizării producției, am acceptat această ofertă. Este pentru prima oară când particip la un asemenea eveniment, e ceva nou, sper să-mi placă și sper vizitatorilor la fel să le placă ce fac eu. De asemenea, aceasta ar fi, după mine, o oportunitate foarte bună pentru producători și consumatori de a ne întâlni față în față”, spune Svetlana Nițoreanu, producătoare de alune.

Nu ratați ocazia de a vă umple borcanele, congelatoarele și cămările cu produse sută la sută naturale.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.