Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Tinerii activi din Bardar fac totalurile activităților

Tinerii activi din Bardar fac totalurile activităților imprimare

17.07.2020  

Membrii Consiliului Elevilor Bardar s-au întrunit ieri, 16 iulie, într-o ședință de lucru destinată proiectului „Dotați și activi”. Aceștia au făcut totalurile și au elaborat o prezentare a activităților ce au fost îndeplinite, dar și a planurilor ce urmează a fi puse în aplicare.

În cadrul Programului de Granturi Mici pentru Tineri, Consiliul Elevilor Bardar a reușit până în prezent să implementeze mai multe proiecte, amenajând un sediu pentru activitatea membrilor consiliului, dar și necesități la nivel de școală. Astfel, au reușit să îmbunătățească vestiarele din sala de sport a Liceului Teoretic „Aurel David”, să achiziționeze materiale pentru predarea mai eficientă (dicționare, planșe, jocuri, video-proiector), să amenajeze foișorul din curtea liceului destinat desfășurării lecțiilor practice și activităților non-formale în aer liber și procurarea unei imprimante A3 destinată elaborării revistei liceului pentru a putea promova elevii și activitățile desfășurate în cadrul instituției.

„Activând în acest consiliu, înțelegem care sunt cu adevărat problemele cu care se confruntă școala noastră, iar împreună cu membrii consiliului și cadrele didactice, încercăm să găsim soluții pentru ca liceul nostru să devină un loc prietenos și îndrăgit de către toți. Membrii Consiliului Elevilor doresc să întreprindă cât mai multe schimbări, care vor duce la manifestarea interesului elevilor de a frecventa școala, de a se implica cât mai activ în activitățile extra curriculare, precum și de a dota instituția cu cât mai multe utilaje care îi vor îmbunătăți imaginea. Consiliul Elevilor Liceului Teoretic „Aurel David” face vocea tinerilor din localitate să fie auzită, iar dorințele și necesitățile lor să devină un imbold al nostru pentru a implementa cât mai multe proiecte, care vor fi în folosul nostru și al colegilor”, afirmă Consiliul Elevilor Bardar.

Pe lângă necesitățile și proiectele deja elaborate, consiliul este în continuă căutare de a depista noi probleme și nemijlocit soluții, una dintre acestea fiind la moment achiziționarea unui nou echipament de sonorizare.

„În urma sondajului făcut de către membrii grupul de inițiativă, la care au participat elevii liceului, am identificat o problemă care necesită a fi rezolvată. Dotarea cu echipament de sonorizare nou este o utilitate a liceului nostru, echipamentul pe care îl folosim acum este vechi și uzat și creează anumite probleme în desfășurarea multor activități. Dotarea cu tehnică nouă va satisface dorințele și plăcerile multor elevi. În acest fel, evenimentele din liceu vor căpăta o altă nuanță, vor fi desfășurate cu mai mult succes și entuziasm. De asemenea, echipamentul este pe larg folosit în cursurile de dans popular, de către ansamblul folcloric „Botnenii”, în cadrul orelor de educație muzicală, care vor fi efectuate cu mai mult spor și voie bună, precum și în multe alte activități curriculare și extra curriculare. Atât elevii, cât și cadrele didactice au salutat inițiativa dată, susținând că această achiziție este una foarte importantă și necesară tuturor. Implementând acest proiect, vom motiva elevii să participe în mai multe activități, iar capacitatea de organizare eficientă a activităților va fi în continuu progres. Cu siguranță, după această dotare, vor veni noi inițiative de implicare a elevilor în activitățile organizate în liceul nostru. Ne dorim ca fiecare să se dezvolte într-un mediu care să fructifice plăcerile tuturor”, mai spun membrii consiliului.

Totalurile activităților urmează să fie prezentate la ședința cu genericul „Clubul tinerilor lideri comunitari” care va avea loc pe data de 20 iulie 2020, prin intermediul aplicației Zoom.

Proiect realizat în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri desfășurat cu suportul financiar oferit de Consiliul Raional Ialoveni, Fundația Est-Europeană Moldova din resursele Suediei, Asociația Obștească „Eco-Răzeni” și mijloacele bănești acumulate de membrii Fondului pentru Tineri Ialoveni de la agenți economici, persoane fizice și din organizarea evenimentelor speciale.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.