Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Educația pentru media în școli: ce învață elevii și de ce asta contează

Educația pentru media în școli: ce învață elevii și de ce asta contează imprimare

30.09.2020  

Centrul pentru Jurnalism Independent lansează miercuri, 30 septembrie, al doilea episod al podcastului intitulat „Podcast cuMinte”. În această ediție, jurnalista Ana Sârbu discută cu profesoara Cristina Cernei despre disciplina Educația media în școală: ce învață elevii și de ce asta contează.

Acum trei ani, CJI a instruit peste 300 de profesori din toată țara. Aceștia au fost abilitați să predea cursul de Educație pentru media în școlile în care activează și prin aceasta au reușit să inițieze în acest subiect în jur de șase mii de elevi.

Invitata de astăzi, Cristina Cernei, profesoară de limba engleză în Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, susține că subiectul educației media a intrigat-o din prima, întrucât unele teme profesoara le aborda oarecum și mai înainte în cadrul orelor. „Mass-media pentru mine era mai mult în termeni, fără a dezghioca articolele citite cu elevii sau a spune de unde el vine. Nu știam că există surse. Realizam că poate fi o minciună, dar nu mă întrebam exact de unde, ce și cum. Dibuiam. Atunci când am ales această disciplină și am fost la aceste cursuri, am găsit răspuns la multe întrebări pe care le aveam în cadrul predării limbii engleze, mi s-au deschis căile spre acest curs opțional”, a mai menționat Cristina Cernei.  

Podcastul ediției de azi îl puteți asculta pe Apple Podcasts, SoundCloud, dar și pe portalul Mediacritica.md.

Podcastul cuMINTE este realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul Ambasadei Finlandei la București, în cadrul proiectului „Instrumente inovatoare de educație media pentru cetățeni bine informați”.

 

Foto: mediacritica.md 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.