Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Ziua ușilor deschise la Centrul de Afaceri Techno Textil Hub. Întreprinderile partenere pot beneficia de utilaje de ultimă generație

Ziua ușilor deschise la Centrul de Afaceri Techno Textil Hub. Întreprinderile partenere pot beneficia de utilaje de ultimă generație imprimare

11.11.2020  

Recent, Centrului de Afaceri Techno Textil HUB, împreună cu Incubatorul de Afaceri din Soroca au organizat ziua ușilor deschise. Evenimentul a oferit, reprezentanților mai multor întreprinderi textile, șansa de a lua cunoștință cu utilajele de ultimă generație folosite de către Techo Textil Hub. După o sesiune de discuții, cei prezenți au avut parte de o excursie prin laboratoarele de lucru a organizației și au putut urmări în acțiune utilajele noi.

„Perioada pandemică ne-a dat peste cap toate activitățile și am fost în situația când ne-am resetat activitățile, dar și suportul întreprinderilor mici și mijlocii, dar și consumatorului final. Au fost reprogramate toate producțiile. Ca primă necesitate am optat pentru confecționarea articolelor suprasolicitate în spitale. Măștile vin ca un accesoriu ce se asortează cu vestimentația zilnică, dar și cu activitatea pe care o practică. Am fortificat și activitățile tuturor membrilor ce fac parte din această platformă de asociere și cooperare pentru a fortifica capacitățile lor digitale de a se lansa pe piața internațională, pentru că în momentul în care compania poate face față producției în volum mare, dar nu este cunoscută – deja este o provocare foarte mare”, relatează coordonatoarea de proiect a AO „ProEntranse”, Lucia Ușurelu.

Centrul industrial a fost dotat cu câteva tipuri de mașini, utilaj pentru ambalare, digitizor și ploter care sunt puse la dispoziția tuturor membrilor asociației, dar și altor întreprinderi textile care solicită ajutor. „Sunt mașini industriale – mașini cu două ace, zigzag, mașini pentru cheutori, utilaj pentru ambalare, digitizor și ploter pentru prototiparea produsului. Pot să beneficieze toți, inclusiv membrii, dar și alți asociați care prin contract pot apela la serviciile de care dispune centrul”, spune Victoria Dănilă, membră Techno Textil Hub Soroca.

Prezentă la eveniment, reprezentanta Fundației Est-Europene, Ana Ciurac, a relatat despre inițiativa de a oferi suport organizațiilor orientate pe domeniul textil, dar și importanța dezvoltării acestora la nivel național. Aceasta a mai adăugat că: „Fundația Est-Europeană cu suportul Uniunii Europene și al Suediei au oferit un grant de 60 de mii de euro Asociației Obștești ProEntranse, care împreună cu Incubatorul de Afaceri din Soroca, a gestionat proiectul Techno Textil Hub. Acesta este destinat tuturor companiilor din industria ușoară, anume cele care se ocupă de prelucrarea și fabricarea textilelor din regiunea de Nord. Fundația a lansat un concurs și a selectat șase centre de suport în afacere printre care și Techno Textil Hub. De ce ne-am propus să finanțăm astfel de centre? Pentru că doar prin dezvoltarea economică se poate obține dezvoltarea durabilă a țării”.

Reprezentanții companiilor textile aflate în parteneriat susțin că aceste colaborări sunt cheia menținerii și dezvoltării durabile a industriei – fapt ce reprezintă un beneficiu pentru ambele părți. „Noi avem o colaborare strânsă cu cei din domeniul textil și anume a industriei ușoare. Situația pandemică ne-a demonstrat că doar cooperarea și asocierea ne poate menține și duce mai departe. Beneficiile obținute din această asociere sunt de ordin practic. Dispunem de un specialista în cadrul întreprinderii care ne optimizează costurile și procesele tehnologice. Avem un laborator de proiectare și încadrare a tiparelor de care beneficiază toți membrii”, afirmă Pelaghia Țâpu, reprezentanta companiei Textile Contact.

 

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Guvernul Suediei, prin intermediul Fundației Est-Europene, în cadrul programului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării”, implementat de către asociația ProEntranse. 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.