Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Plus un Tânăr Votează!

Plus un Tânăr Votează! imprimare

Îndemnul mai multor tineri din țară

13.11.2020  

Plus un Tânăr este o inițiativă venită din partea unui grup de tineri, format din reprezentanții Consiliilor Raionale și Municipale de Tineret, membrii organizațiilor nonguvernamentale, activiști civici care îndeamnă la valorificarea potențialul tinerilor în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie 2020.

Tizu Irina, coordonator comunicare, Rețeaua Națională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova  a relatat despre Campania #PlusUnTânărVotează că a pornit spontan, dar foarte consecvent:

„Intenția de a mobiliza și informa cât mai mulți tineri din țară este cea care ține împreună toți tinerii implicați în campanie. Consolidare între tineri, asta ne-am dorit și asta am obținut în implementarea activităților, contăm pe același rezultat și pe 15 noiembrie 2020, în turul II al alegerilor prezidențiale! Contăm pe Plus un Tânăr!"

Acțiunea de duminică a adunat concomitent câte 15-30 tineri din localitățile: Chișinău, Glodeni, Anenii Noi, Rezina, Drochia, Șoldănești, Orhei, Florești, Soroca, Căușeni, Fălești, Ocnița care au ieșit în centrul localității cu slogane motivaționale și au intrat într-un Zoom Call care a fost distribuit LIVE pe pagina de Facebook în care au abordat oportunitățile, potențialul tinerilor din localitatea lor și au îndemnat tinerii să voteze în turul II al alegerilor prezidențiale.

„Campania #PlusUnTânărVotează, motivează, reprezintă şi face ca vocea Tinerilor, prin vot, să fie auzită! Viaţa noastră este rezultatul alegerilor pe care le facem, iar Votul în sinea sa, este o alegere în multe feluri. Pentru ca tinerii să aibă un climat propice în dezvoltarea profesională, mai multe oportunităţi, o remunerare atractivă şi asigurarea unui viitor decent, #PlusUnTânăr va vota!”, Stas Cebotari, tânăr din Drochia.

„Campania #PlusUnTânărVotează este susținută de câteva sute de fete și băieți din întreaga țară, ceea ce semnifică, de fapt, că tinerii noștri nu sunt indiferenți. Mizăm că în urma acestei campanii grandioase, tineretul va lua atitudine și va merge într-un număr cât mai mare la vot, demonstrând că noi suntem puterea”, Cristina Platas, tânără din Ialoveni.

Campania este apolitică, venită de la tineri pentru tineri și are drept scop motivarea și mobilizarea cetățenilor cu vârsta cuprinsă între 18-25 ani să-și exercite dreptul la vot și vine cu mai multe challenge-uri, filmulețe video, postări informative pe social media, flashmob-uri și ateliere la nivel național, integrarea tinerilor influenceri și a tinerilor activi, etc.

Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a campaniei: https://www.facebook.com/plus.un.tanar sau pe contul de Instagram: https://www.instagram.com/plus.un.tanar/.

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.