Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Vești bune de la CIVIC FEST 2013

Vești bune de la CIVIC FEST 2013 imprimare

29.10.2013  

Prima ediţie a Festivalului Internaţional CIVIC FEST a reunit astăzi, pentru trei zile la Chişinău, la 29-31 octombrie 2013, oameni, proiecte şi parteneri din Republica Moldova şi Uniunea Europeană într-un dialog civic şi schimb de bune practici şi iniţiative inovatoare în beneficiul cetăţenilor.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

Festivalul Internațional CIVIC FEST 2013 se desfăşoară cu genericul „Moldova pentru cetăţeni" și aduce pe aceeaşi platformă proiecte ale societăţii civile din Moldova şi din străinătate care au câștigat recunoaștere internațională și pot servi drept modele de antreprenoriat și integrare socială, dezvoltare comunitară și incluziune socială, transformări socio-culturale și responsabilitate socială.          

„Salutăm inaugurarea acestei platforme de dialog civic la Chişinău, pentru că doar dialogul şi eforturile comune ale tuturor instituțiilor statului şi ONG-urilor pot aduce cetăţenilor siguranţă şi bunăstare. Proiectele prezente la acest eveniment sunt o dovadă elocventă a acestei munci comune spre binele cetăţenilor: copii, femei, comunităţi", a afirmat Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. 

CIVIC FEST 2013

Agenda Festivalului CIVIC FEST cuprinde trei zile tematice cu ateliere şi paneluri: 

  • Cultura și mass-media în Moldova - o nouă abordare
  • Justiția și transformările sociale - cum pot ONG-urile susține schimbările democratice și sociale din Moldova
  • Antreprenoriatul social - incluziune socială și dezvoltarea comunităților.

„Festivalul CIVIC FEST este organizat la scurt timp după Forumul Societăţii Civile a Parteneriatului Estic, de la Chişinău şi acest fapt este semnificativ pentru societatea civilă din Republica Moldova. Țara a obţinut succese importante în parcursul său european, iar contribuţia organizaţiilor non-guvernamentale la aceste reuşite este substanţială", a afirmat Paula Albornoz, Șefă Adjunctă a Misiunii, Ambasada Suediei în Republica Moldova.

La această primă ediţie CIVIC FEST participă reprezentanți ai instituțiilor de stat, administraţiei publice centrale și locale, sectorului de afaceri, societății civile, comunității internaționale și diplomatice, experți independenți și mass-media. 

„Noi am asistat, chiar de la început, Consiliul Naţional pentru Participare, care s-a dovedit a fi un mecanism eficient de asigurare a participării societăţii civile în procesul de elaborare şi monitorizare a politicilor publice în Moldova, afirmă Preşedintele Fundaţiei Est-Europene, Sorin Mereacre. Anume asemenea exemple inovative - realizate în Moldova sau în ţările Uniunii Europene - se vor afla în centrul Festivalului CIVIC FEST".

„Organizațiile non-profit joacă un rol major în societatea de azi, fie că vorbim de țări-membre sau nu ale Uninii Europene. Dacă acestea şi-ar înceta activitatea chiar şi pentru o zi, probabil ţările noastre ar intra în colaps", a afirmat Doraja Eberle, Preşedinta Consiliului de Administraţie al Fundaţiei ERSTE, care a acordat, în anul 2013, Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială pentru două ONG-uri din Republica Moldova.   

Evenimentul CIVIC FEST este implementat de către Asociația Obștească Synergetica Eur/Est cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA, şi cu sprijinul acordat de Fundaţia ERSTE, Austria.

CIVIC FEST 2013 CIVIC FEST 2013: Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. CIVIC FEST 2013 CIVIC FEST 2013: Paola Albornoz, Șefă Adjunctă a Misiunii, Ambasada Suediei în Republica Moldova. CIVIC FEST 2013 CIVIC FEST 2013 CIVIC FEST 2013: Veronica Boboc, Președinta Centrului Media pentru Tineri. CIVIC FEST 2013: Igor Guzun | www.stiripozitive.eu
 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.