Prima pagină / Evenimente / Sport  /  8 medalii pentru sportivii moldoveni la ADCC Romania Open Championship 2013

8 medalii pentru sportivii moldoveni la ADCC Romania Open Championship 2013 imprimare

09.09.2013  

Cei 10 luptători de Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian, sub egida companiei RVD Markets LTD și a viitoarei Federații de Jiu-Jitsu Brazilian și Grappling din Republica Moldova, aduc acasă la Chișinău 8 medalii și locul 2 pe echipe, după o evoluție superbă la una dintre cele mai prestigioase competiții de profil, ADCC Romania Open Championship 2013, care a adunat peste 120 de sportivi, atât din Romania cât și de peste hotare.

Votează: 5.0/5 (5 Voturi )

București - 7 Septembrie 2013. 

Este pentru prima dată în istorie când o echipă atât de numeroasă de grappleri din Republica Moldova își încearcă măiestria și puterile la o competiție de așa nivel, rezultatele obținute fiind grație unei colaborări frumoase dintre două cluburi de Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian din Chișinău - Octagon/ADCC Moldova (antrenor Eugen Petrachi) și BJJ Athletic (antrenor Ion Vartic).

Sportivii din Republica Moldova au evoluat în diverse categorii, atât la începători cât și la avansați, obținând următoarele rezultate:

Sergiu Braghiș - Locul III, începători masculin, -65.0 kg
Igor Dombrovschi - Locul I, începători masculin, -76.0 kg și Locul III Open începători.
Sergiu Dobrea - Locul I, începători masculin, -83.0 kg
Ana Dobrea - Locul II, începători feminin, -58.0 kg
Petrachi Eugen - Locul II, avansați masculin, -65,0 kg
Dorel Tărâță - Locul II, începtători masculin, -76.0 kg
Vlad Țucanov - Locul II, începători masculin, -91.0 kg

Grappling-ul sau Jiu-Jitsu Brazilian versiunea No-Gi este o disciplină sportivă relativ nouă pentru Republica Moldova, iar rezultatele obținute pot fi considerate un debut frumos, care la sigur va râmâne în istorie.

Mai multe despre Jiu-Jitsu Brazilian puteți afla din acest interviu cu Ion Vartic, co-fondator BJJ Athletic Chisinau:

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.