Prima pagină / Evenimente / Stil de viaţă  /  Colecții inspirate prezentate de tineri designeri la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Colecții inspirate prezentate de tineri designeri la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice imprimare

13.06.2014  

Tineri designeri, studenți la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, și-au demonstrat și în acest an talentul și inspirația la examenul de licență.

Votează: 4.8/5 (5 Voturi )

Examenul de licență al studenților de la design vestimentar de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice a fost și în acest an deosebit și organizat cu multă dăruire.

13 studente au prezentat propriile colecții și au impresionat publicul prin ingeniozitate, extravaganță și multă inspirație.

Design_vestimentar

Una din colecțiile aplaudate de public a fost cea denumită „A doua tinereţe”, deosebită prin faptul că este destinată femeilor de vârsta a treia.

„Mi-a fost foarte greu să găsesc modelele, am fost pe la toate teatrele, muzeele, instituțiile de artă”, a spus Anastasia. Iar despre colecție a mărturisit că este realizată într-un stil ecletic și boho. „Am vrut să scot în evidență frumusețea femeilor la orice vârstă și să afirm prin această vestimentație că stilul, tinerețea și frumusețea nu dispar din sufletul omului niciodată”, a mai adăugat tânărul designer.

O altă studentă, Tatiana, a creat colecția „Dincolo de întuneric”. „Am fost inspirată de viața Fridei Kahlo, m-a impresionat puterea ei de a trece cu capul în sus peste toate greutățile”, a explicat Tatiana. Costumele confecționate au multe borderii manuale și „sunt pentru femeile tinere, femeile cărora nu le este frică de ceva exrtravagant și cărora le place să șocheze prin felul în care atrată”, a mai zis absolventa.

Lilia, autoarea colecției „Blank generation” pentru bărbați, a afirmat că, de fapt, colecția pe care a creat-o o reprezintă. „Am pus în ea o parte din mine, am luat ca idee stilul punk îmbinat cu borderii din Anglia și am vrut să exprim nonconformismul și libertatea, ceea ce caut eu în design”, a mărturisit Lilia.

„În acest an am văzut mai mute colecții pentru bărbați decât în anul precedent, iar publicul a menționat că se bucură că au fost și mulți bărbați model pe scenă, pentru că la capitolul fashion man țara noastră stă mai rău”, a remarcat Cristina, una dintre spectatoarele de la prezentarea de fashion la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Fotografii de Ion Pleș Alexandru

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.