Prima pagină / Evenimente / Stil de viaţă  /  Bărbații din Japonia sunt mai norocoși de Valentine's Day

Bărbații din Japonia sunt mai norocoși de Valentine's Day imprimare

15.02.2016  

Devenită un simbol comercial al Dragostei, Ziua Sfântului Valentin, dincolo de rădăcinele sale istorice și teologice a căpătat un simbolism diferit în Japonia. În Țara Soarelui Răsare, bărbații sunt mai norocoși în această zi.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Dacă în majoritatea statelor, cu ocazia Zilei Sfântului Valentin au loc schimburi de mesaje afectuase, cine romantice, cadouri generoase, în Japonia doamnele sunt cele care oferă gesturi de atenție pentru domni. Tradițional femeile nipone oferă ciocolată bărbaților.

Japonia

Ați citit corect - bărbați la plural. De ce? Există două feluri de daruri: giri-chioco și honmei-cioco. Primul se referă la oferirea ciocolatei șefului de la serviciu, colegilor de birou și prietenilor de sex masculin. Cel de-al doilea termen se referă la ciocolata dăruită iubitului, soțului sau potențialului iubit. Este interesant de remarcat că în preajma acestei zile, vânzările de ciocolată în Japonia cresc cu aproximativ 20%. Să nu credeți însă, că doamnele vor rămâne fără atenția cuvenită. Aceleași companii producătoare de ciocolată au instituit din 1977 tradiția de White Day - Ziua Albă, care se marchează la 14 martie. Ocazie cu care, bărbații vor „răspunde” la gestul doamnelor din 14 februarie. Iată așa o celebrare dulce a dragostei în Țara Soarelui Răsare.

Sursă: Comunitatea Japonia mai aproape de Moldova

Ziua indragostitilor in Japonia
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.