Prima pagină / Evenimente / Stil de viaţă  /  Gabi Balint: „Voi vă amintiți prima zi de iad, pardon, de grădiniță?”

Gabi Balint: „Voi vă amintiți prima zi de iad, pardon, de grădiniță?” imprimare

22.02.2016  

Legendarul fotbalist român Gabi Balint și-a amintit astăzi de prima zi de iad, pardon, de grădiniță, și a închegat toate amintirile într-un text pe care l-a postat pe Facebook.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

„Am urlat de m-a auzit toată stațiunea și încă vreo 3 sate din jur. Dădeam cu picioarele, mă băteam cu pumnii, nu voiam să stau închis în camera aia. Eu voiam AFARĂ! Să umblu, să văd, să miros, să alerg după minge, să miroasă a pomi, a iarbă proaspat tunsă.

O doamnă, pe care tata mi-a prezentat-o ca "educatoarea ta, Gabi. Fii politicos, Gabi! Nu te mai bate cu pumnii în cap, Gabi! Fii, mă, cuminte că scot cureaua!”, mă tot bătea la cap să pun mâna pe nu știu ce jucării, să construiesc nu știu ce porcării, să mă joc cu nu știu ce copii. Nici nu voiam să aud și m-am enervat și mai tare când l-am auzit pe tata: „Lăsați-l, tovarășă, că se potolește el pâna la urmă!” și a plecat lasându-mă în infern cu dracii ăia mici. M-a lăsat singur după ușa aia urâtă, când toată viața mea era afară.

- Vreau să fac pișu!!!, mă trezesc că fac marele anunț de față cu tovarășa și cu toți copiii ăia.

Nu îmi păsa, doream să văd dacă mă scoate afară, să scap de acolo. Ha! Și doamna m-a dus afarã (la libertate!) și mi-a arătat locul unde să mă pun pe treabă. Pe treaba mică. M-am chinuit un pic, ce-i drept, că nu de asta ieșisem. Voiam să văd dacă ține faza și m-am întors. Îmi făceam curaj, de fapt, s-o tai la fugă, să mă duc după tata ca să-i strig în față un: “Gata, m-am potolit. Hai, unde bat și io mingea?”. Dar mi-era că mă rătăcesc. Hai, nu râdeți, mi-era frică, da. Mintea mea nu mai funcționa în parametri normali. O dată ce vezi iadul, nu mai ieși om din el!

Așa că am început să fiu ca un junghi pentru doamna. O făceam cu capul, anunțând sistematic că eu fac pișu. Iar și iar. Și iar! Până când tovarășa nu m-a mai lăsat să ies. S-a prins. Eeeeei, păi ce facem, doamnă?

Nervos, m-am dus frumos în fața clasei, cu toți ochii ațintiți asupra mea. TOȚI!

Dracii mici se opriseră din zdrăngănit la cazane, pardon, la jucării. Toate reflectoarele erau pe mine. Satana, pardon, doamna mă urmărea și ea cu privirea. Îi simțeam răsuflarea rece în ceafă. Auzeam cum îi ticăie nervos inima (sau ceasul, că nu cred c-avea inimă). Mi-am scos tacticos instrumentul și mi-am făcut treaba mică. Acolo, în fața clasei. Mai să-i scape furca, pardon, indicatorul din mână, doamnei!

Gabi

Poză făcută chiar ieri, în fața grădiniței.

După o săptămână m-am obișnuit cu răul. Pardon, care rău? Că îmi plăcea așa tare, abia așteptam să ajung la tovarășa educatoare și la îngerașii ăia mici. Eram vreo 25 de copii și devenise frumos tare acolo. Grădinița era într-o poieniță lângă coama unui deal, cu pădure pe margine și de pe geamul clasei mele vedeam direct bisericuța, vecina grădiniței. Încă există și acum, a rămas la fel de frumoasă și misterioasă. În pauze ne jucam de-a v-ați ascunselea și abia ne mai scotea tovarășa din ea.

La acea vârstă vorbeam mai mult limba germană. Odată ajuns la gradiniță, m-am pus pe învățat româna. Și am învățat-o mai mult de rușine. Toți copiii vorbeau la grădiniță română, nu mă puteam duce eu s-o ard pe nemțește. O bună perioadă de timp, mama, tot în germană vorbea cu mine, eu înțelegeam și executam totul, dar răspundeam în română. Acum îmi pare rău c-am fugit de limba asta, știam și germană dacă mă țineam de ea. Iar dacă tata mă învăța limba maghiară eram poliglot la 4 ani! El doar m-a invățat 2 cuvinte: "Nem tudom".

P.S. Nu vă mai chinuiți! Sunt al 4-lea din rândul de sus de la stânga la dreapta”, povestește legendarul fotbalist român Gabi Balint pe pagina sa de Facebook.

Gabi Balint
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.