Prima pagină / Evenimente / Stil de viaţă  /  Prima şedinţă de instruire în domeniul egalităţii de gen pentru militarii Trupelor de Carabinieri

Prima şedinţă de instruire în domeniul egalităţii de gen pentru militarii Trupelor de Carabinieri imprimare

14.08.2018  

La 14 august 2018, Departamentul Trupelor de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu UN Women Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor), a dat start unui ciclu de instruiri în domeniul egalităţii de gen pentru un grup de ofițeri din cadrul aparatului central și unităților militare ale Trupelor de Carabinieri.

Ciclul de instruiri în domeniul egalităţii de gen pentru un grup de ofițeri din cadrul aparatului central și unităților militare ale Trupelor de Carabinieri efectivul militar şi civil a studiat noţiuni generale despre egalitatea de gen, stereotipurile legate de rolul femeilor în sectorul de securitate și apărare, violența pe criteriu de gen (violența domestică și violența împotriva femeilor), se arată într-un comunicat de presă al Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Activităţile fac parte din Programul naţional de implementare a Rezoluţiei 1325 a Consiliului de Securitate al ONU privind femeile, pacea şi securitatea pentru anii 2018-2021 şi Strategia pentru asigurarea egalității între femei și bărbați în Republica Moldova pe anii 2017-2021.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.