Prima pagină / Evenimente / Stil de viaţă  /  Bookfest revine la Chișinău și întărește podul de cărți de peste Prut

Bookfest revine la Chișinău și întărește podul de cărți de peste Prut imprimare

14.08.2019  

Cele mai importante edituri din România vor aduce la Chișinău, între 28 august și 1 septembrie, cele mai bune cărți ale anului, dar și foarte multe materiale educaționale.

- O librărie Cărturești se va deschide, în premieră, la Chișinău, chiar în preajma Bookfest;
- Din gândurile organizatorilor în avanpremiera celei de-a patra ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău:
  • „Cel mai important salon de carte din spațiul românesc”, puncteazăLiliana Nicolaescu–Onofrei, ministrul Educației și Culturii de la Chișinău;
  • „Mă bucur că, alături de ceilalți organizatori, am contribuit la intrarea în tradiție a acestui eveniment”, spune Nicolae Brînzea, directorul Institutului ”Eudoxiu Hurmuzachi”;
  • „În cultură se pot pune bazele unor relații de colaborare mult mai sănătoase decât în multe alte domenii”, rezumă și Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România, experiența edițiilor anterioare.
Bookfest trece Prutul cu cele mai bune cărți pentru a patra ediție consecutivă a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău, în perioada 28 august – 1 septembrie, la Centrul Expozițional MOLDEXPO. Peste 50.000 de cărți, cu reduceri care merg până la 80% din prețul de copertă vor fi disponibile pentru cei interesați în cele cinci zile ale evenimentului; cum cursurile școlilor încep la Chișinău pe 2 septembrie, oferta de materiale educaționale este și ea la fel de bogată în titluri și reduceri.
Pentru mai multe detalii - AICI
Pentru a descărca identitatea vizuală a evenimentului - AICI
Organizatori: Ministerul Culturii, Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Asociația Editorilor din România.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.