Prima pagină / Evenimente / Stil de viaţă  /  „Bun venit în Toscana!”

„Bun venit în Toscana!” imprimare

20.11.2019  

A fost dat start Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume, iar Radisson Blu Leogrand Hotel a găzduit serata de deschidere la Chișinău. La eveniment și-a marcat prezența Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, Consulul Onorific al Republicii Moldova la Firenze, Alessandro Signorini, promotori ai culturii italiene în Moldova, desigur admiratorii acesteia și invitații speciali, studenți ai Institutul de Formarea Profesională în Domeniul Hotelier din Castelfiorentino.

Protagonista de la Chișinău a celei de-a IV-a ediții a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume este regiunea Toscana. După cum a menționat Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova Valeria Biagiotti: „Aceasta este o ocazie excelentă pentru a promova o educație alimentară sănătoasă și de a continua cu eventuale vizite în Italia”.

Pentru a da spațiu tinerelor talente în acest domeniu au fost implicați în organizarea recepției de inaugurare ,,SERATA TOSCANA” studenții de la Institutul de Formarea Profesională în Domeniul Hotelier din Castelfiorentino, Toscana.

Tinerii Gregorio Carli și Michele Vite ne-au relatat: „Bucătăria italiană este foarte diferită de bucătăria moldovenească, pentru că este un alt mod de a gândi preparatele. Multe din preparatele pe care le veți gusta astăzi își trag originile din moși strămoși, au fost transmise preparatele și rețele dintr-o generație în alta și unul de astfel de preparate este crostini toscane, un preparat făcut din ficat de pui”.

Franco Sanna, managerul general Casa Rinalldi în Moldova, coordonator al Federației Italiene de Bucătari din Republica Moldova a ținut să menționeze particularitățile gastronomiei mediteraneene și să-i contrazică pe cei care afirmă că pastele îngrașă:

„Elemente care diferențiază Toscana de alte regiuni ale Italiei ar fi: ceapa, pare un aliment sărac, dar este foarte benefică, sunt foarte multe mezeluri specifice regiunii, condimentate cum doar ei știu să o facă, cu siguranță cel mai renumit mezel este finocchiona, preparată deosebit, folosesc foarte mult naut în bucătăria lor, care în ultimul timp a luat amploare și se folosește din ce în ce mai des. Avem multe elemente comune, ingrediente comune cu bucătăria din Moldova, însă este total diferit modul în care acestea sunt pregătite. În acest an am arătat cât de bine se gătește și cu produse autohtone amestecate în mod corect cu cele italiene, având rezultate fantastice. Multă lume se întreabă și se gândesc că pasta este un aliment care îngrașă, dar de fapt nu îngrașă dacă este pregătită corect, are timpul ei de fierbere și dacă este pregătită „ale dente” este foarte sănătoasă pentru organism. Pasta devine nesănătoasă când se trece peste termenul ei de fierbere și atunci amidonul se lasă în apă care cauzează kilogramele în plus și provoacă o poftă de mâncare.”

Muzica vie, vin, bucatele și gustările italiene au reușit să capteze simțurile și inimile celor prezenți.

„Bucătăria italiană este renumită în toată lumea, este recunoscută la nivel mondial ca una din cele mai delicate, sofisticate, sănătoase și delicioase. Ceea ce este prezentat la evenimentul din această seară sunt cele mai răspândite, dar și în același timp selecte bucate, care ne permit să ne apropiem de cultura italiană și să primim plăcere. Este pentru prima dată când particip la săptămâna bucătăriei italiene și sunt foarte încântat de nivelul de organizare si bucatele prezente, mi-aș dori să se repete astfel de evenimente”, a menționat Eugeniu Sidorcenco, prezent la eveniment.

Despre,,SERATA TOSCANA”, Andrei Veleșcu afirmă: „se vorbește mult în italiană, se mănâncă în italiană și se bea în italiană”.

Suita de evenimente dedicată Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume se va desfășura la Chișinău în perioada 18-24 noiembrie, perioadă în care puteți profita din plina de posibilitatea de a vă familiariza cu bucătăria și cultura Italiei.

Reporter: Vlada Popsuico

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.