Prima pagină / Evenimente / Stil de viaţă  /  La Bordeaux, a nins cu tradiții moldovenești: veşti bune din Franţa

La Bordeaux, a nins cu tradiții moldovenești: veşti bune din Franţa imprimare

13.01.2014   Rodica NINICU, Bordeaux, Franţa

Frumoși la chip și la suflet, moldovenii rămân a fi moldoveni oriunde s-ar afla, iar când vine vorba de tradiții, aceștia încearcă să le păstreze și să le prezinte și celorlalți. Este ceea ce au făcut și moldovenii stabiliți în Bordeaux, Franța, în seara de 11 ianuarie la serata amicală franco-moldovenească organizată de către Asociația „Cercle Moldavie” și Agenția „Elannce”.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

La Bordeaux, în Franţa, zăpada cade o dată la câțiva ani, sâmbătă seara aici însă a nins cu tradiții moldovenești și cu emoții pozitive.

Moldovenii stabiliți în Gironde, precum și în alte regiuni ale Franței, dar și persoane de naționalitate franceză s-au adunat pentru o seară ca să se bucure de tradițiile și obiceiurile de iarnă moldovenești. 

Un grup de tineri moldoveni au cântat colinde celor peste 80 de oaspeţi, i-au urat de bine, precum și au înscenat renumita „Capră" a sărbătorilor de iarnă.

Bordeaux

Sărbătoarea totuşi nu s-a încheiat aici, pentru că imediat ce s-a încins atmosfera, copilașii moldovenilor veniți la sărbătoare au bucurat publicul cu colinde, alți invitați au spus urături vesele, au cântat la chitară și au dansat din plin după muzica populară moldovenească, pentru că a fost o seară în exclusivitate ce a ținut de tradiții. Desigur, din meniu nu au lipsit mămăliguța, fripturica, borșul, precum și vinul de acasă.

Evenimentul a fost însoțit de asemenea de o expoziție a picturilor în vin a jurnalistului și artistului Vasile Botnaru.

Plini de emoții pozitive, atât moldovenii, cât și francezii au mulțumit organizatorilor pentru frumoasa seară petrecută împreună și și-au exprimat deschis dorința de a mai participa la astfel de evenimente.

Bordeaux

Rodica Ninicu
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.