Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  Această Şcoală este de vară, dar cunoştinţele sunt pentru toate anotimpurile

Această Şcoală este de vară, dar cunoştinţele sunt pentru toate anotimpurile imprimare

Şcoala de Vară „Jean Monnet” din cadrul Universităţii de Studii Politice Economice Europene „Constantin Stere” din Moldova

28.07.2014  

Acum câteva zile s-a încheiat cea de-a 3-a ediţie a Şcolii de Vară „Jean Monnet” din cadrul Universităţii de Studii Politice Economice Europene „Constantin Stere” din Moldova, iar impresiile tinerilor sunt încă proaspete.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Cele două săptămâni de muncă intensă din cadrul Şcolii de Vară „Jean Monnet” le-a oferit tinerilor şi tinerelor cunoştinţe în domenii precum integrarea europeană, drepturile omului, azilului, migrația și piața muncii.

Cursurile acestei Şcoli de vară, organizată de Universitatea de Studii Politice Economice Europene „Constantin Stere" din Moldova, au fost predate interactiv, iar participanţii au avut posibilitatea să-şi exprime opinia asupra multiplelor teme enunţate. În fine, a fost ceva inovator.

„Şcoala de vară „Jean Monnet” mi-a oferit posibilitatea să îmi lărgesc orizontul, să-mi aprofundez cunoştinţele şi descopăr noi perspective", afirmă Veronica Guranda.

„Am avut plăcerea să cunosc un grup activ şi prietenos. Am petrecut timpul alături de profesori cu o perspectivă înaltă şi o echipă open-minded. Succes în continuare tuturor!”, a menţionat Ana Gîncu, participantă la Şcoala de vară.

„Această şcoală mi-a oferit şansa să decid pentru mine,definitiv că îmi doresc să fac studii superioare în domeniul politologiei. Totodată,aici am putut discuta despre problemele actuale,Uniunea Europeană ca structură şi toate subtilităţile acesteia şi nu în utilul rând, ne-am „testat” capacitatea de „diplomat”, având posibilitatea să vorbim pe marginea diferitelor subiecte. Voi participa neapărat şi la următoarea ediţie a Şcolii de Vară organizată de USPEE”, spune Giulia Bişir.

„Şcoala de vară a fost o ocazie pentru mine de a-mi perfecţiona cunoştinţele în domeniul dreptului UE. Aici am întâlnit oameni deosebiţi şi profesori de excepţie. Am participat la dezbateri şi discuţii interesante, lucru de care nu am avut parte în cadrul cursurilor universitare. Vă mulţumesc mult! Sper să ne vedem la anul!”, este mesajul Anei Calinici din finalul acestei Şcolo de vară care a oferit tinerilor şi tinerelor cunoştinţe pentru toate anotimpurile.

Felicia Plămădeală | stagiară Stiripozitive.eu

Şcoala de vară „Jean Monnet” Şcoala de vară „Jean Monnet” Şcoala de vară „Jean Monnet” Şcoala de vară „Jean Monnet”
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.