Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  Jupiter și Venus sunt astăzi pe cer la o distanță de două degete

Jupiter și Venus sunt astăzi pe cer la o distanță de două degete imprimare

Priveliștea este atât de frumoasă încât merită să fie savurată în liniște

15.03.2012  

O veste bună vine de la „National Geographic”: în seara acestei zile de joi, 15 martie 2012, Jupiter și Venus – cele mai strălucitoare planete care se văd cu ochiul liber – vor fi cel mai aproape, la o distanță de doar 3 grade pe cer, iar fenomenul poate fi urmărit în această săptămână în întreaga emisferă de nord.

„Această apropiere nu are vreo valoare științifică deosebită și nici nu cred că va influența în vreun fel viețile noastre, afirmă Geza Gyuk, astronom la Planetariul Adler din Chicago, Illinois. „Însă fenomenul e atât de frumos încât merită să fie privit și savurat".

Astronomii mai au însă o veste bună. Cei care nu vor reuși să urmărească acum joncțiunea lui Jupiter cu Venus vor avea o nouă șansă pe 28 mai 2013, atunci când cele două planete vor fi și mai aproape decât în seara zilei de azi.  

Imagine de Laurent Laveder, TWAN | National Geographic

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.