Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  De la teorie la practică. Vezi cum au dezvoltat deprinderi de succes cei 40 de participanți ai proiectului BETTERY

De la teorie la practică. Vezi cum au dezvoltat deprinderi de succes cei 40 de participanți ai proiectului BETTERY imprimare

28.05.2015  

Patruzeci și unu de tineri cu vârsta între 21 și 30 de ani au acceptat marea provocare – proiectul BETTERY. După o săptămână de training-uri, workshop-uri și discuții panel, participanții au ales deprinderile pe care doresc să le dezvolte timp de 21 de zile. Zilnic ei au adus dovezi de îndeplinire a sarcinilor și provocărilor prin fotografii pe Facebook sau Instagram cu hashtag-ul #BETTERY2015.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Vedeți mai jos câteva din dovezile participanților BETTERY:

TREZIREA LA 5 DIMINEAȚA ȘI LECTURA UNEI CĂRȚI PE SĂPTĂMÂNĂ

bettery-alina-capatina

Alina Căpățîna, juristă: Am constatat că 21 de zile chiar sunt suficiente pentru a dezvolta o deprindere! Nu mai pot să dorm normal dimineața… din pat mă ridică o forță “necunoscută” și mă trimite la citit și sport!

În timpul desfășurării proiectului BETTERY am început să mă ocup activ cu sportul și am înțeles că pentru a te ocupa nu e obligatoriu să mergi la sala de sport. Mă refer la faptul că noi mereu găsim motiv în faptul că nu avem unde face sport acasă. Trebuie doar să te hotărăști și să începi!

Am reușit să alerg 10 km. Da, știu că nu e chiar atât de mult, sunt oameni care aleargă și 200 km. Dar pentru mine personal 10 km este o performanță. Dacă cineva avea să-mi spună, fetiței care deloc nu mergea și era legată de pat, 12 ani în urmă, tu vei alerga 10 km… Eu nu aveam să ascult și nimeni nu avea să asculte pentru că atunci părea ireal. Totuși am reușit și sunt hotărâtă să alerg și maratonul! Vezi jurnalul Alinei→

CREAREA AGENDEI PERSONALE

dorian-bettery2015

Dorian Calugher, antreprenor: Cei 5P învățați la trainingul pe Time Management “Planificarea potrivită previne performanța proastă” m-au motivat să obțin o deprindere importantă, să-mi creez o agendă personală pentru administrarea eficientă a timpului personal și profesional.

Ajungând la sfârșitul proiectului, completarea agendei a devenit o rutină, care cu siguranță va fi de lungă durată. Sincere mulțumiri echipei BETTERY pentru posibilitatea de a participa în cadrul proiectului! Vezi jurnalul lui Dorian →

FITNESS ȘI 2 LITRI DE APĂ PE ZI

bettery-catalina

Cătălina Tofănică, liber profesionist: Idee care stă la baza proiectului BETTERY este una inovatoare. Partea teoretică a proiectului ne-a oferit o bază puternică, reprezentând o treaptă spre interpretarea unor lucruri într-un mod diferit. Partea practică ce a urmat a implicat utilizarea acestor noi interpretări pentru dezvoltarea unor noi obișnuințe.

Am reușit să-mi dezvoltat deprinderea de a consuma o cantitate mai mare de lichide și încă lucrez la deprinderea de a face sport zilnic.

BETTERY m-a ajutat să înțeleg unele lucruri importante. Am început să apreciez mai mult timpul și valoarea lui efemeră. Să mă organizez mai bine. Am început să-mi setez mai bine prioritățile. Acest proiect este o oportunitate plăcută să vezi că oricine poate deveni mai bun. Vezi jurnalul Cătălinei →

Bettery-Olga

Olga Muntean-Talmaci, funcționar public: De mult timp îmi doream să mă trezesc dimineața devreme și să iau micul dejun cu iubitul soț, însă întotdeauna apăreau unele motive ca oboseala, nopțile albe.

Datorită proiectului BETTERY mi-am schimbat modul de viață, mă trezesc cel târziu la 06.00, iar în acest timp, dedicat doar mie, urmez multe activitati sănătoase și de dezvoltare.

Am învățat o lecție: disciplina e cheia succesului, iar fericirea e misiunea vieții! Vezi jurnalul Olgăi →

TREZIRE DIMINEAȚA DEVREME ȘI JOGGING

Mihai Guzun, student UTM, designer grafic: Proiectul BETTERY a fost o provocare pentru propria dezvoltare. Am vrut să demonstrez dacă sunt capabil de orice atunci când îmi doresc cu adevărat ceva. Un mare suport pe parcursul acestei provocări am simțit de la colegi și de la echipa de organizare.

Cred că acest anturaj și atmosfera pe parcursul activităților a avut un efect benefic la atingerea obiectivelor mele de a începe ziua dimineața devreme și a practica sportul.

De asemenea, am multe alte deprinderi pe care doresc să le am în rutina zilnică. Acum știu cu siguranță că totul este posibil. Inspirația și motivația este întotdeauna cu mine datorită interacțiunii cu comunitatea în care suntem uniți pe Facebook. Vezi jurnalul lui Mihai Guzun→

CEASURILE ELENEI

Elena-Bettery

Elena Potorac, coreograf, antreprenor: Sunt fericită că în sfârșit am început să mă trezesc dimineața la 6 și reușesc să meditez și să-mi acord timp doar pentru mine.

Puterea vointei e un alt obiectiv atins cu ajutorul proiectului. De fapt, am înțeles în ce constă puterea voinței, îmi înțeleg “slăbiciunile” și cum le pot corecta la următoarele provocări.

Participarea mea în proiectul BETTERY se poate asocia cu cuvântul WOW! Nici nu m-am așteptat că în decurs de 21 de zile voi avea parte de așa emoții minunate și nu în ultimul rând așa oameni deosebiți.  Vezi jurnalul Elenei →

Bettery-Victor

Victor Burea, antreprenor: Punerea în practică a deprinderilor setate de mine la început a fost o provocare interesantă pe durata proiectului. A fost dificil de la început, dar treptat rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Aceste deprinderi m-au determinat să-mi revăd activitățile care le făceam și să-mi modific planul zilei.

Cu siguranță deprinderile dezvoltate le voi practica și de acum încolo. Mulțumesc mult particpanților și echipei proiectului care ne-au încurajat și susținut pe durata acestor 21 zile.

La următoarea ediție BETTERY recomand cu încredere să aplice tinerilor care doresc și cred că schimbările mari încep de la ei. Vezi jurnalul lui Victor →

Catalina-Bettery

Cătălina Ibriciuc, contabilă: Energia trainerilor BETTERY m-a determinat să fac mai mult, postările colegilor de proiect m-au motivat de atât de multe ori, nu am privit niciodată TV timp de 3 săptămâni (!) iar trezirea la 6:00 a devenit deja ceva obișnuit.

Am început, de asemenea, să utilizez o aplicație mobilă de administrare a cheltuielilor personale, să ascult cărți audio, să aștept câteva secunde și să trag aer în piept atunci când devin nervoasă. :)  Vezi jurnalul Cătălinei→

Coca-Bettery

Mihai Coca, antreprenor: Mi-am setat să dezvolt trei deprinderi – trezirea dimineața la 5:00, îmbrățișarea soției cel puțin de 5 ori pe zi și practicarea sportului la sală. O îmbrățișare mai lungă poate înlocui o conversație, este un schimb de energie foarte pozitiv pentru o relație.

Datorită partenerilor proiectului, Fitness Doza, am practicat sportul la sală timp de trei săptămâni. De fiecare dată când merg la sală mă simt mai sigur și asta mă ajută să-mi ating obiectivele. Anturajul, muzica, totul te motivează. Vezi jurnalul lui Mihai Guzun→

Organizatorii BETTERY au pus în fața participanților unele provocări surprize:

• Meditația comună a tuturor participanților dimineața la ora 6:00 timp de jumătate de oră;

• Free Hugs Group Challenge, prin care participanții au ieșit din zona de confort și au oferit îmbrățișări trecătorilor;

• Ciocolata vs Willpower, participanții au ținut pe masa de lucru desertul preferat cu condiția de a se abține timp de o zi în a-l mânca.

• Jogging Group Challenge, provocare din partea partenerilor proiectului Fitness Doza;

• O carte se citește oriunde, provocare din partea partenerilor A book to remember. Participanții urmau să citească în locuri diferite, în timpul călătoriei cu troleibuzul, la pauza de masă, așteptând în rând la bancă ș.a.

• Never Eat Alone, care a constat în a lua prânzului cu un prieten, coleg de serviciu de facultate sau partener de afaceri;

• Recharge Your Language Skills, provocare din partea partenerilor Lingua Franca, care a determinat participanți să scrie un scurt eseu într-o limbă străină despre experiența lor BETTERY.

Group-Challange-Bettery-Meditatie

Challenges-Bettery

Bettery-Challenges

De asemenea, participanții proiectului s-au întâlnit în fiecare săptămână în cadrul seriei de evenimente Learning Circle cu Silvia Radu, președinte Gas Natural Fenosa Moldova, Lilia Ojovan, prezentatoare la Jurnal TV și Dr. Robert de Groof, consul onorific al Olandei în Republica Moldova.

BETTERY este un proiect de dezvoltare personală organizat de JCI Chișinău, care implică participarea a patruzeci de tineri activi. Obiectivul proiectului este de a contribui la progresul personal al participanților prin formarea deprinderilor specifice oamenilor de succes.

Participanții proiectului sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 21-30 de ani, dornici să producă schimbări pozitive atât pe plan personal, cât și în comunitatea lor. Pe tot parcursul proiectului, ei învăță cum să-și descopere propria misiune, să seteze obiective și să gestioneze resurse precum timpul, banii, emoțiile, cunoștințele, voința și sănătatea.

Etapa I: Prima etapă durează șapte zile. În acestă perioadă, participanții participă la traininguri, discuții panel, workshop-uri. Vezi cum a decurs Etapa I a proiectului.

Etapa II: În următoarele 21 de zile, participanții aplică în practică cunoștințele obținute la prima etapă. Acest timp include dezvoltarea deprinderilor caracteristice oamenilor eficienți prin provocări zilnice. Acestea vor fi supravegheate și evaluate de mentori.

Sursa de inspirație pentru proiectul BETTERY este teoria doctorului Maxwell Maltz „21 Day Habit Theory”, care susține că sunt necesare doar 21 de zile pentru a-ți crea o deprindere nouă.

Bettery-Ceremonia-de-Închidere

Participanții BETTERY la ceremonia de închidere a proiectului din 24 mai 2015

Junior Chamber International (JCI) este prima rețea globală de tineri cetățeni activi, având peste 200,000 de membri în 115 ţări ale lumii. JCI a apărut acum 100 de ani în Statele Unite ca o mișcare a tinerilor care doreau să schimbe în bine comunitatea locală. În prezent, JCI are statut consultativ în Organizația Națiunilor Unite și a Consiliului Europei.

Camera Tinerilor Antreprenori JCI Moldova s-a lansat oficial pe data de 29 septembrie 2011. La momentul de față sunt patru comitete locale: JCI Chișinău, JCI Ungheni, JCI Rezina și JCI Soroca.

Scopul JCI este de a contribui la progresul economic al întregii societăți, oferind tinerilor oportunitatea de a-şi dezvolta calităţile de lideri, spiritul de colaborare, responsabilitatea socială şi spiritul întreprinzător, necesare pentru a produce schimbări pozitive.

Printre membrii marcanți ai JCI se numără secretarul general al ONU, Kofi Annan, președintele SUA, Bill Clinton, președintele Franței, Jacques Chirac, cofondatorul Microsoft, Bill Gates și alte persoane, care s-au afirmat în diverse domenii.

Proiectul BETTERY a fost posibil datorită participării generoase a partenerilor Summit Events & Conference CenterGenerator HubDoubleS CreativeWeb ConsultingFitness DOZAPatisserie & Boulangerie LibertéRememberitDesign TutorialsLinguaFrancaBestseller.md și A book to remember.

Sursa: Bettery.md

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.