Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  În noaptea de sâmbătă spre duminică vom avea o Superlună

În noaptea de sâmbătă spre duminică vom avea o Superlună imprimare

Putem crea împreună o galerie foto cu Luna din noaptea de pe 5 spre 6

04.05.2012  

Cerul ne aduce o veste bună: în noaptea de sâmbătă spre duminică Luna se va afla cel mai aproape de Pământ şi, în ciuda prognozelor pesimiste, se pare că totul va fi bine şi după asta, aşa cum afirmă astronomii. Poate creăm împreună aici o galerie foto cu Luna din noaptea de pe 5 spre 6?

Această apropiere a Lunii de Pământ este cunoscută şi ca „fenomenul Superlunii": în noaptea de 5 spre 6 mai 2012 Luna fi cu 16 procente mai mare ca de obicei şi cu 30 de procente mai strălucitoare decât pe parcursul anului.

Prieteni şi colegi, trimiteţi de oriunde sunteţi pozele Superlunii la stiripozitive@gmail.com sau pe www.facebook.com/stiripozitive.eu ca să creăm împreună portretul unei nopţi în care lumea a supravieţuit în ciuda temerilor.       

Pentru inspiraţie iată imaginea de pe copertă semnată Back Page Images/Rex Features/AP şi o galerie National Geographic cu super-fotografiile Superlunei de anul trecut.

Saturday's supermoon shines through clouds over Manila in the Philippines in a picture by National Geographic My Shot user Linga Fresco, Jr. Photograph by Fresco Jr. Linga, My Shot. The supermoon rises over New York City on March 19, 2011. Photograph by Mike Segar, Reuters. Silhouetted against a supermoon, a bird crosses the skies over Karachi, Pakistan, on March 19. Photograph by Rehan Khan, European Pressphoto Agency. The supermoon shines over Aalborg, Denmark, on March 19 in a picture by National Geographic My Shot contributor Nuno Alexandre. Photograph by Nuno Alexandre, My Shot.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.