Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  Miercuri la 5.30 planeta Venus traversează Soarele

Miercuri la 5.30 planeta Venus traversează Soarele imprimare

Suntem ultimii pământeni în viaţă martori la tranzitarea planetei Venus peste discul Soarelui

05.06.2012  

Miercuri la răsăritul soarelui, înarmaţi cu ochelari „de eclipsă”, observăm planeta Venus care va apărea ca un punct negru ce traversează Soarele.

La 6 iunie 2012 devenim ultimii pământeni în viaţă martori la tranzitarea planetei Venus peste discul Soarelui. Acest fenomen, care se repetă de 4 ori în 243 de ani, are loc atunci când Venus trece între Pământ și Soare. În acest an, Venus va traversa partea de sus a discului solar şi se va vedea ca un punct întunecat.

Următorul fenomen asemănător se va produce abia pe 11 decembrie 2117, scrie National Geographic.

Partea finală a tranzitului este vizibilă şi în Republica Moldova, fenomenul fiind în desfăşurare la răsăritul Soarelui (6 iunie 2012, ora 5.30). Pentru a-l privi în siguranţă, observatorii trebuie să poarte ochelari speciali, de genul celor folosiţi pentru observarea eclipselor, sau telescoape dotate cu filtre solare. Vom putea urmări planeta Venus cum iese de pe discul solar până la ora 7.55.

Harta vizibilității evenimentului astral este AICI.

 

Cleveland, Ohio. Imagine de Tracy Boulian, The Plain Dealer/AP Venus văzut din Norvegia. Imagine de H. Baesemann, Blickwinkel/Alamy. Venus la răsăritul soarelui. Imagine de David Cortner, Galaxy Picture Library/Alamy
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.