Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  Cel „Mai Dulce” festival, la cea de-a patra ediție

Cel „Mai Dulce” festival, la cea de-a patra ediție imprimare

30.05.2016  

Sute de vizitatori au luat cu asalt cea de-a patra ediţie a Festivalului „Mai Dulce”. Cele mai talentate gospodine și-au etalat cu măiestrie aptitudinile culinare, iar vizitatorii au năvălit fiecare tarabă în căutarea celor mai gustoase bucate.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Cea de-a patra ediție a festivalului „Mai Dulce”, având-o ca gazdă și inițiatoare pe Nata Albot, și-a întâlnit vizitatorii cu bucurie dis-de-dimineață, iar atmosfera dulce și colorată plutea în aer și în fiece desert pregătit cu dragoste de cele mai talentate gospodine din țară.

rfgsd

În jur de 100 de participanți au luptat în concursul ”Cireașa de pe Tort”, pentru a obține titluri cum ar fi: cel mai bun desert tradițional local, cel mai bun desert internațional, și cel mai bun desert raw vegan.

„Pentru prima oară vin la „Mai Dulce”, dar pot afirma cu certitudine că sunt o amatoare desăvârșită a acestor festivaluri, cel mai mult îmi plac cele ce sunt în afara orașului. Despre „Mai Dulce” pot spune că este un festival bine organizat, ce îți aduce o dispoziție bună, e un eveniment ce ne unește pe noi oamenii, ne face să fim mai buni și mai darnici”, a zis Inga, o vizitatoare a târgului.

fvdf

Locuitorii capitalei și oaspeții ei au avut parte de un festival dulce de tot. Aceștia s-au îndulcit cu prăjituri și băuturi răcoritoare, dar și s-au delectat cu muzică și multă voie bună.

fsfsdf

Tot aici a avut loc Teatrul Gastronomic, unde cei mai iscusiți culinari și-au împărtășit rețetele sale unice.

„Am venit cu foarte multe delicii de casă, anul acesta am optat să aduc chișinăuenilor ceva nou precum sunt deserturile sănătoase raw vegan, și după cum vedeți sunt foarte căutate”, a mărturisit Maria, una dintre participantele festivalului.

De asemenea Elena, o altă participantă a spus: „La acest festival sunt prezentă în fiecare an. Sunt binevenite astfel de evenimente pentru Republica Moldova pentru că ele ne aduc buna dispoziție și o pată de culoare în viața noastră”.

efef

Pe lângă dulciurile expuse la festival, vizitatorii au avut ocazia să cumpere bijuterii handmade, obiecte de artizanat și să participe la diverse master class-uri dulci. Decorul festivalului a fost rupt din basme, plin de culoare și emoții vii, iar atmosfera celei mai dulci sărbători din Chișinău a fost asigurată de hit-uri alese și muzică live de la formațiile Shelter și Live Beat.

fdgvd

Festivalul „Mai Dulce”, este un eveniment dedicat gastronomiei ce are scop promovarea și păstrarea tradițiilor de patiserie casnică, pro­mo­va­rea bran­du­ri­lor locale, care pro­duc haine pen­tru copii, sus­ți­ne­rea tine­ri­lor arti­zani și edu­ca­rea copi­i­lor să comu­nice, să nego­cieze și să inte­rac­țio­neze cu seme­nii și adul­ții. 

Autor: Alina Anghel, stagiar

fg tgt trg tgtr tgtr tg
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.