Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  CNTM: Cea de-a treia ediție a Festivalului Tineretului se va desfășura la Chișinău!

CNTM: Cea de-a treia ediție a Festivalului Tineretului se va desfășura la Chișinău! imprimare

27.07.2017  

Consiliul Național al Tineretului din Moldova, cu suportul Fondului ONU pentru Populație, Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova și Rotaract Club, organizează Festivalul Tineretului, ediția a III-a. Evenimentul se va desfășura în contextul Zilei Internaționale a Tineretului, pe 12 august, pe strada Pietonală din Chișinău, începând cu ora 14.00.

Festivalul Tineretului, organizat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, cu suportul Fondului ONU pentru Populație, Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova și Rotaract Club, reprezintă puntea de legătură dintre tineri, organizații necomerciale, instituții de stat, agenți comerciali, etc. Astfel, prin intermediul acestui eveniment, actorii implicați pot discuta, identifica principalele probleme și soluțiile acestora, pot aduce pe agenda autorităților prioritățile și interesele tinerilor, fiind încă un motiv în plus de a se bucura de tinerețe. 

În acest an, Ziua internațională a tineretului este dedicată sărbătorii contribuției tinerilor atât în prevenirea și transformarea conflictelor, precum și la incluziune, justiție socială și pace durabilă. Astfel, prin intermediul acestei ediții a festivalului dorim să încurajăm promovarea implicării active a tinerilor în menținerea păcii și securității și să demonstrăm că tinerii, datorită viziunii pe care și-au construit-o, pot deveni agenți ai păcii, toleranței și schimbării.Tradițional, în cadrul evenimentului vor fi organizate mai multe activități cu și pentru tineri: se va desfășura un târg al organizațiilor de tineret, unde vor putea fi identificate cele mai utile activități de voluntariat sau internshipuri; agenți comerciali care vor prezenta cele mai bune și căutate locuri de muncă; două paneluri de discuție în cadrul cărora cei prezenți se vor putea implica, adresa întrebări, loba interesele tinerilor și monitoriza dacă situația s-a îmbunătățit; ateliere; tombole; activități de recreere; muzică de calitate etc.

Festivalul Tineretului este organizat pentru al treilea an consecutiv, în contextul Zilei Internaționale a Tineretului, sărbătorită la nivel mondial pe 12 august. 

Pentru a putea urmări cum s-au desfășurat edițiile precedente, vă rugăm să accesați pagina de Facebook a CNTM. De asemenea, vă prezentăm și notă informativă a evenimentului în cazul în care sunteți interesați.

În cazul în care aveți întrebări sau neclarități, vă rugăm să accesați pagina evenimentului sau să ne contactați: Radu Mereniuc, Coordonatorul Festivalului Tineretului 2017, Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Email: radu.mereniuc@cntm.md,Tel. 078 438 841.

CNTM
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.