Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  Filme în aer liber: Festivalul "Noaptea filmelor sub stele", la a patra ediţie

Filme în aer liber: Festivalul "Noaptea filmelor sub stele", la a patra ediţie imprimare

28.08.2017  

Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociația de Binefacere și Promovare a Culturii Civice. Intrarea pe teritoriul muzeului este permisă de la orele 20:15, iar rularea filmelor încep la 20:40. Organizatorii vă invită să veniți în intervalul acestor ore pentru a ocupa un loc comod și un beanbag.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

La Muzeul Național de Istorie din Capitală s-au adunat câteva zeci de persoane. Aici, în spatele muzeului a fost instalat un ecran uriaș, iar spectatorii au primit câte o pernă, ca să stea cât mai comod.

Prima producție difuzată pe 24 august a fost comedia americană "Șapte ani de Căsnicie", lansată încă în anul 1955.

„În acest an, Festivalul Noaptea Filmelor Sub Stele are ca scop de a promova filmele clasice a anilor 30-70 ce au cucerit întreaga lume cu istoriile lor și au modelat industria filmelor. Vrem ca aceste seri să fie unele recreative pentru oameni, ca mulți dintre tineri să uite de lumea virtuală și să-și petreacă ultimele zile de vară într-un mod diferit. A devenit o tradiție frumoasă pe care am creat-o noi pentru orașul nostru, iar rularea filmelor în aer liber sub cerul înstelat este ceea pentru ce noi muncim zi de zi.", a menționat organizatoarea Veronica Pascaru.

Deși afară a fost cam frig, totuși, acest lucru nu i-a împiedicat pe cinefili să iasă din case pentru a viziona un film în aer liber. Aceștia au fost asigurați cu beanbag-uri comode pentru o seară relaxantă.

„Mi-a plăcut foarte mult comedia din această seară, am reușit să descopăr câte ceva din istoria filmelor din anii '50. Sunt sigură că voi mai veni, ba mai mult o să-mi aduc și prietenii aici deoarece chiar se merită. Am avut parte de momente frumoase și scene care mi-au creat o dispoziție bună pentru restul serii.", a spus o spectatoare.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociația de Binefacere și Promovare a Culturii Civice. Programul festivalului continuă și pe 25, 26, 31 august & 1, 2, 7, 8, 9 septembrie, începând cu ora 20:30, pe teritoriul Muzeului Național de Istorie. Filmele vor fi rulate în limba originală cu subtitrare în limba română.

Pentru a putea urmări programul filmelor, accesați aici.

Reporter: Tatiana Munteanu

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.