Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  Expoziție de artă cu arome de Moldova realizată la Atena

Expoziție de artă cu arome de Moldova realizată la Atena imprimare

21.03.2018  

În perioada 17-18 martie 2018 la Atena s-a desfășurat expoziția personala de pictură a artistei Ludmila Iordache cu genericul „Dumnezeu este Iubire”.

 Evenimentul a avut loc în Centrul Expozițional din regiunea Chalandri și a fost realizată cu mare succes datorită bunei cooperări între Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă, Clubului UNESCO pentru Pireu și Insule și Uniunea Moldo-Elenă "Alexandros Ipsilantis".

 Ludmila Iordache, este originară din Republica Moldova, stabilită de mai bine de 20 de ani în capitala Greciei si, susținută de participarea colegilor artiști, la fel originari din Moldova și anume Albina Savciuc, reprezentanta atelierului Smaragda Art, Tamara Topala -pictoriță, tablouri murale și, Iurii Cipilieaga - atelierul Woodline Art, au impresioat prezenții cu lucrările lor în lemn, metal și tablouri în ulei.

 La eveniment au fost prezenți și Eleni din domeniul artelor care și-au expus unele tablouri cu tematica expoziției. Evenimentul a fost o ocazie atât de promovare și susținere a moldovenilor artiști, succesele și realizările acestora cât și a valorilor culturale ale țării noastre.

Ambasadorul Anatol Vangheli, în discursul său a felicitat pictorul Ludmila Iordache și a apreciat prestația oamenilor de artă moldoveni stabiliți în Grecia, menționând importanța promovării culturii și tradițiilor în cadrul relațiilor bilaterale moldo-elene.

Cu același mesaj de o bună colaborare moldo-elenă s-a expus și președintele Clubului UNESCO pentru Pireu și Insule Maronitis Ioannis.

La finalul părții oficiale, cu un discurs emoționant, pictorița Ludmila Iordache a câștigat publicul care a savurat fiecare cuvânt ca pe un mare adevăr iar mesajele ei despre valorile familiei, armonia între oameni și natură și, cele legate de credință întruchipare în lucrările sale au îndemnul de a le păstra și de a le promova indiferent de situații, probleme și poziții sociale.

 Partea de deschidere a evenimentului s-a încheiat cu culori muzicale și dansuri sub ritmurile muzicii moldovenești cu participarea ansamblului folk "Moldova".

Svetlana Lisagor Vergis

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.