Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  (Foto) Astăzi s-a desfăşurat prima ediţie a clubului de discuții iniţiat de Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism. Vezi cine a fost primul invitat

(Foto) Astăzi s-a desfăşurat prima ediţie a clubului de discuții iniţiat de Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism. Vezi cine a fost primul invitat imprimare

04.04.2018  

Școala de Studii Avansate în Jurnalism a organizat prima ediţie a clubului de discuţii deschis pentru toți cei interesați de cele mai fierbinți subiecte ale momentului, în plan local și internațional. Protagonistul primei ediţii a fost jurnalistul și vloggerul Dumitru Ciorici, cofondator AGORA și, totodată, instructor Școala de Studii Avansate în Jurnalism (ȘSAJ).

Întâlnirea cu Dumitru Ciorici a avut loc astăzi, 4 aprilie în cadrul sălii de conferințe iHUB iar intrarea a fost liberă pentru fiecare doritor.

Cei prezenţi au asistat la o lecţie publică despre jurnalism, conflicte, provocări, necesităţi, dar şi un subiect bine conturat despre piaţa publicităţii online.  

„Cea mai mare aşteptare a mea de la cei prezenţi este ca ei să fie mai activi, să dea întrebări bune şi provocatoare. Ceea ce a fost astăzi, putem spune că a fost şi un exerciţiu, sperăm la ediţiile următoare să vină mai multă lume şi dornici de a descoperi mai multe lucruri actuale şi moderne. Încercăm să aducem oameni din mass media dar nu vom refuza în a aduce şi oameni din altte domenii.” a spus directoarea Şcolii de Studii Avansate în Jurnalism, Sorina Ștefârță.

Tinerilor li s-a vorbit puţin din istoria jurnalismului, despre provocările timpului în televiziune, despre presa online şi despre creşterea acestuia în timp, despre provocările cu care se confruntăă site-urile de ştiri şi datorită ce Facebookul evoluează atât de rapid.

Subiectul principal propus spre discuţie a fost faptul dacă este posibilă o conviețuire a social-media cu presa? Se leagă un parteneriat sau începe o bătălie? Cine sunt jurnaliștii viitorului și care va fi rolul lor?

La rândul său, Dumitru a răspuns la această întrebare, afirmând că: „Jurnaliştii viitorului sunt oamenii care au la îndemână un calculator şi un telefon mobil performant. Sunt persoanele care utilizează toată tehnologia modernă şi cei care ştiu cum să scrie un conţinut şi cum să-l promoveze. Prin alte cuvinte, jurnaliştii viitorului trebuie să fie inovativi, să aibă spirit analitic şi cei care văd avantajele şi utilizează tehnologiile moderne” a menţionat jurnalistul și vloggerul Dumitru Ciorici.

Acesta a şi afirmat că vlogul lui ia mai multe vizualizări decât ştirile scrise şi postate în presa online.

Dumitru a şi pus în discuţie subiectul necesităţii de care depinde un jurnalist, astfel că:

Jurnaliştii depind azi de:

- De Google;

- De Facebook;

- De SEO;

- De mobile version;

- De inovaţie.

Cei mai curajoşi au venit şi cu întrebări pentru invitatul clubului de discuţii. Unul dintre tineri a fost interesat despre cum se poate obţine profit în urma video-urile postate pe facebook sau youtube, iar o altă tânără a fost cointeresată să afle părerea jurnalistului asupra viitorului portalurilor online de ştiri.

Organizatoarea spune că clubul de discuţii este la prima ediţie, iar urmăatoarele întâlniri vor fi organizate o dată la trei săptămâni, unde vor veni oameni importanţi din diferite domenii, oameni care sunt sau vor fi implicaţi în proiecte actuale şi de importanţă majoră.

De asemenea în cadrul evenimentului, a fost dat startul campaniei de admitere 2018-2019 la ȘSAJ - locul unde jurnalismul clasic se întâlnește cu inovația zilei de mâine.


Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.