Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  Săptămâna cu arome ale bucătăriei italiene la Chișinău

Săptămâna cu arome ale bucătăriei italiene la Chișinău imprimare

17.11.2019  

Ambasada Italiei în Republica Moldova, în colaborare cu parteneri săi, organizează în perioada 18-24 noiembrie cea de-a IV-a Ediție a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume. În această săptămână se vor organiza evenimente de către cele 300 de misiuni diplomatice.

Obiectivele ediției din acest an sunt:

 Promovarea Dietei Mediteraneene și a ingredientelor sale;

 Valorificarea tradițiilor oeno-gastronomice ale regiunilor și teritoriilor italiene; 

 Activități de instruire pentru promovarea unei relații de lungă durată între studenții facultăților alimentare și bucătarii italieni și locali.

În această săptămână vor fi organizate mai multe evenimente, unele dintre ele direct de către parteneri:

       Luni, 18 noiembrie, Camera de Comerț Italo-Moldavă și Consulatul Onorific al Moldovei din Florența, în colaborare cu Ambasada Italiei, organizează  recepția de inaugurare ,,SERATA TOSCANA”, care va avea loc la Radisson Blu Leogrand Hotel, la care vor participa oaspeți de onoare.

·         La 19 noiembrie, va fi testată excelența vinurilor italiene în cadrul seratei MOMENTO di VINO de la Courtyard by Marriott. Aici invitații se vor putea delecta cu note și arome ale vinurilor desăvârșite, completate de savoarea bucatelor italiene.

·         La 20 noiembrie copiii dintr-un centru de plasament din Chișinău vor învăța prin joc cum se prepară pastele după o rețetă unică italiană. Master class-ul va fi susținut de către un partener; 

·         La 21 noiembrie Bucătăria Mediteraneeană va fi redescoperită la seminarul susținut de Delegaţia din România a Federaţiei Italiene a Bucătarilor, care va avea loc la Facultatea Tehnologiilor Alimentelor a Universităţii Tehnice din Moldova;

·         La 22 noiembrie la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, vom continua să celebrăm Săptămâna Bucătăriei Italiene pe notele muzicii clasice. Vocile Sopranelor LE DIVA4S ITALIAN SOPRANOS și ale trupei BRIO SONORES, ne vor teleporta în peninsula italică.

·         Șirul evenimentelor se va încheia la Centrul Comercial MallDova, unde la 23 noiembrie oaspeții sunt așteptați să guste din bucate tradiționale italiene, să vadă cum se prepară mozzarella și să asiste la concursul ,,Masterchef”, care va avea drept concurenți artiști, influenceri activi în mediul online și copii.

 

Toate evenimentele sunt deschise pentru mass-media, cu o comunicare prealabilă la adresa chisinau.cancelleria@esteri.it

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.